Helyben intézhetik ügyeiket a kovásznai nyugdíjasok

2010. május 21., péntek, Közélet

Szerdán tartotta évi kiértékelő gyűlését a Kovászna városi és környékbeli falvak nyugdíjasainak önsegélyző pénztára. A költségvetés pozitív, a szervezet nyereséggel zárt, a jövedelmet a tagok alapjának növelésre fordítják vissza.

A közel két és fél ezer tag között nemcsak nyugdíjasok, hanem egy évvel a nyugdíj előtt állók, beteg- vagy fogyatékosnyugdíjban részesülők is vannak — mondta el Butyka Márta pénztáros. Nincs jelentős kinnlevőségi hátrálékuk, a tagok rendszeresen fizetnek a felvett összegek után. A kölcsön legtöbb 1500 lej lehet. A havi tagsági díj a nyugdíj egy százaléka, a temetkezési segélyalapba májustól két lejt fizetnek. Orbaiszék szinte minden településéről van tagjuk, rossz hír, hogy a szörcsei, cófalvi, barátosi nyugdíjasok zöme levált. „Azt számítják, hogy az örökségbe hagyott kertért, házért eltemetik a gyerekek" — mondta a pénztáros.

A gyűlésen jelen volt Lőrincz Zsigmond polgármester, aki támogatásáról biztosította a nyugdíjasokat. Megígérte, közbenjár, hogy ezentúl havi rendszerességgel tartsanak Kovásznán fogadóórát a nyugdíjhivatal képviselői, megkönnyítve ezáltal a nyugdíjasok, nyugdíj előtt állók ügyintézését.

Az első fogadóórára jövő héten szerdán kerül sor, a nyugdíjasokat Bartók Gabriella, a nyugdíjpénztár aligazgatója fogadja Bokor Tibor szenátor kovásznai irodájában, a kultúrotthonban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-05-21: Közélet - Iochom István:

Ismét kalapács alatt a csavargyári vagyon

Koncz Csaba brassói bírósági végrehajtó a gelencei Erdély Katalin — Erdély Ede édesanyja — hitelező kérésére június 7-én és 14-én irodájában harmadik alkalommal tart nyílt árverést a brassói Sigur Construct General Kft. adós ingatlanjainak értékesítésére. A brassói cég egyszemélyes adminisztrátora Ambrus Ferenc, Erdély Ede unokaöccse.
2010-05-21: Közélet - :

Derű az iskolában

Két napig másféleképpen telik az idő a Váradi József Általános Iskolában: az ötödik alkalommal megszervezett iskolanapokon délutánig-estig is örömmel maradnak a diákok, és bár a hangulat már a közelgő nyári vakációt idézi, gondolkodó fejekre olykor nagyobb szükség volt, mint egy-egy álmosító tanórán.