Ismét kalapács alatt a csavargyári vagyon

2010. május 21., péntek, Közélet

Koncz Csaba brassói bírósági végrehajtó a gelencei Erdély Katalin — Erdély Ede édesanyja — hitelező kérésére június 7-én és 14-én irodájában harmadik alkalommal tart nyílt árverést a brassói Sigur Construct General Kft. adós ingatlanjainak értékesítésére. A brassói cég egyszemélyes adminisztrátora Ambrus Ferenc, Erdély Ede unokaöccse.

A brassói törvényszék 2007. február 20-án kibocsátott 364/C számú végzése alapján huszonöt százalékos árcsökkentéssel kerül kalapács alá az egykori csavargyár tizenhat részre darabolt udvara a rajta található ingatlanokkal együtt. A legalacsonyabb kikiáltási ár 6675 lej, a legmagasabb pedig 600 000 lej, ami egy munkacsarnoknak és az udvar egy részének az ára. Az árverésre kerülő ingatlanok összesen 1 661 850 lejt érnek áfa nélkül. Ily módon kerülhet a pénz Erdély Ede egyik zsebéből a másikba a román törvények által biztosított kiskapun keresztül. A csavargyár megmentéséért alakult egyesület pedig folytatja szélmalomharcát...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-05-21: Közélet - Farkas Réka:

Törvényesítenék a napszámot

A napszámosmunka szabályozását kezdeményezte négy RMDSZ-es képviselő. A szerdán beterjesztett jogszabálytervezet lehetővé teszi, hogy igen egyszerű módon, de törvényesen vállaljanak idénymunkát az érdekeltek, az alkalmazóknak pedig ne kelljen ellenőrzéstől, büntetéstől rettegniük, bonyolult bürokrácia nélkül törleszthessék a 16 százalékos adót.
2010-05-21: Közélet - Bokor Gábor:

Helyben intézhetik ügyeiket a kovásznai nyugdíjasok

Szerdán tartotta évi kiértékelő gyűlését a Kovászna városi és környékbeli falvak nyugdíjasainak önsegélyző pénztára. A költségvetés pozitív, a szervezet nyereséggel zárt, a jövedelmet a tagok alapjának növelésre fordítják vissza.