Sport

2010. május 22., szombat, Sport

Labdarúgás

* A IV. liga 27. fordulójának mérkőzései: Ozsdola—Zá­gon, Bardoc—Bodok, Szitabodza—Perkő, Dálnok—Sepsiszentgyörgy, Hidvég—Barót, Illyefalva—Gelence, Papolc—KSE, Bölön—Bereck.

* A megyei bajnokság hét végi meccsei: Uzon—Nemere, Csernáton—Réty, Kovászna—Kilyén, Torja—Árkos, Szotyor—Nagybacon, Kőröspatak—Bodzaforduló, Kökös—Maksa.

* Az élvonalbeli futballbajnokság 2009—2010-es kiírásának utolsó fordulója: Piatra Neamţ—Kolozsvári CFR (14.30 óra, GSP TV), Craiova—Galaci Oţelul (16.30, DigiSport Plus), Jászvásári Poli—Urziceni (16.30, DigiSport Plus), Curtea de Argeş—Steaua (16.30, DigiDport), Temesvári FC—Brassói FC (16.30, DigiSport), Rapid—Beszterce (16.30, GSP TV), Gyulafehérvár—Pandurii (16.30, GSP TV), FC Vaslui—Dinamo (16.30, Antena 1.), Astra—Gázmetán (18.30, GSP TV). Minden mérkőzést ma rendeznek.

Mester és tanítványának csatája a triplázásért

Az Internazionale—Bayern München összecsapásnak azon túl is lesz tétje, hogy melyik csapat nyeri meg szombaton a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléját. Az eredmény ugyanis kihatással lesz a 2011—2012-es szezonra, hogy az olaszok vagy a németek indíthatnak négy csapatot a legrangosabb európai kupasorozatban. Ugyanakkor vélhetően nem ez jelenti majd az igazi motivációt egyik csapat számára sem, mivel annyiban sporttörténelmi jelentőségű csatára kerül sor a madridi Santiago Bernabeu Stadionban, melyben bármelyik együttes diadalmaskodik, triplázást hajt végre: a Bayern és az Inter is megnyerte hazája bajnokságát és kupasorozatát. A triplázás korábban csak a Manchester Unitednek sikerült 1999-ben és az FC Barcelonának tavaly. A párharc külön pikantériája, hogy a két edző rendkívül jól ismeri egymást, mivel a milánóiakat irányító portugál José Mourinho három éven keresztül segédtrénere volt a holland Louis van Gaalnak barcelonai edzősködése során. Talán éppen ez az oka, hogy az amúgy nem éppen visszafogottságáról ismert két szakember ezúttal igencsak körbeudvarolta a rivális együttest s annak edzőjét. Mourinho vagy van Gaal igen exkluzív társaságba kerül a bravúrral, mivel akkor elmondhatja magáról, hogy két csapatot vezetett diadalra a legrangosabb európai kupasorozatban. Van Gaal 1995-ben az Ajax Amsterdam csapatával, míg Mourinho 2004-ben a Porto együttesével emelhette magasba a trófeát. A duplázást eddig mindössze két edzőlegenda érte el: Ernst Happel 1970-ben a Feyenoorddal és 1983-ban a Hamurger SV-vel, míg Ottmar Hitzfeld 1997-ben a Borussia Dortmunddal és 2001-ben a Bayern Münchennel ért a csúcsra. Az Inter 1964 és 1965 után harmadszor, míg a Bayern 1974, 1975, 1976 és 2001 után ötödször ülhetne Európa trónjára. Olasz csapat 12., német 7. alkalommal diadalmaskodna, előbbi nemzet ezzel utolérné az élen a spanyolokat. A várható kezdőcsapatok: Bayern München: Butt—Lahm, van Buyten, Demichelis, Contento—Hamit Altintop, van Bommel, Schweinsteiger, Robben—Olic, Müller; Internazionale: Julio Cesar—Maicon, Samuel, Lúcio, Zanetti—Cambiasso, Stankovic—Sneijder—Eto’o, Milito, Pandev. Játékvezető: Howard Melton Webb (angol). A találkozót 21 óra 45 perctől élőben közvetíti az RTV1 és a TV2.

Az oroszok legyőzték a kanadaiakat

A sorozatban harmadik sikerére készülő orosz válogatott magabiztosan nyert a nagy rivális kanadai csapat ellen a németországi jégkorong-világbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében. A szombati elődöntőben az oroszok a házigazda németekkel találkoznak, akik nagy meglepetésre búcsúztatták a svájciakat. A negyeddöntő: Oroszország—Kanada 5—2 (1—0, 2—0, 2—2), Németország—Svájc 1—0 (0—0, 1—0, 0—0), Csehország—Finnország 2—1 (0—1, 0—0, 1—0, 0—0) — büntetőkkel, Svédország—Dánia 4—2 (1—0, 2—1, 1—1). A további program: ma Svédország—Csehország (15 óra), Oroszország—Németország (19 óra); vasárnap: a 3. helyért 17.15 óra, a döntőben 21.30 óra.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-05-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Vetélkedő, találkozó
Kovásznán hétfőn 9 órától megyei szintű tájnyelvi vetélkedő lesz 12—18 éves tanulóknak a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpontban.
2010-05-22: Magazin - :

Gyimesbükkbe beszaladt a gyorsvonat

Antal Tibor legújabb albuma a Gyimesekben ismert legszebb és legrégebbi katonadalokat tartalmazza.