Dokumentumfilm a Rolling Stonesról

2010. május 22., szombat, Magazin

Mick Jagger, a Rolling Stones énekese a cannes-i filmfesztiválon mutatta be a legendás zenekar Exile on Main Street című albumának felvételeiről készült dokumentumfilmet.

A Stones in Exile (A Stones száműzetésben) című film elkészítéséhez Stephen Kijak rendező 1971-ből származó eredeti felvételeket is használt. A Rolling Stones tagjai Dél-Franciaországban, Keith Richards gitáros Villefranche-Sur-Merben lévő villájának pincéjében készítették el lemezüket. ,,Akkoriban jól néztünk ki, fiatalok és ostobák voltunk — most pedig már csak ostobák vagyunk" — viccelődött Jagger a fesztiválon a film bemutatása előtti percekben. ,,A Fehér Házban Nixon volt, dúlt a vietnami háború, Eddy Merckx épp megnyerte a Tour de France-t. Mi azonban minderről semmit sem tudtunk, mert elbújtunk egy francia villában, hogy lemezt készíthessünk" — mondta franciául és angolul az énekes.

A film bemutatja az együttes hedonista életét. A felvé­teleken Richards partnere, Anita Pallenberg mesél arról, milyen pusztítást végeztek a házon, hogyan vette át az irányítást az alkohol és a drog, hogyan kezdett heroint használni a gitáros — de fél év alatt valahogy mégis sikerült elkészíteniük a lemezt. A zenekar akkori tagjai — Jagger, Richards, Charlie Watts dobos és Bill Wyman basszusgitáros — mellett feleségek, szakácsok, drogdílerek és színes karakterek tűnnek fel a fekete-fehér filmben.

A Stones in Exile-t a filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű mellékeseményén vetítették. A film bemutatóját az Exile on Main Street újrakiadásának időpontjára időzítette a fesztivál. A Rolling Stones egyik legjobb munkájaként számon tartott album felújított változata a napokban jelent meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-22: Magazin - :

Obama bevallotta kutyáját

Barack Obama kutyáját is feltüntette tavalyi bevételeinek adóbevallásában. Az Egyesült Államok elnöke 1600 dollár — kb. 5400 lej — értékűnek írta be az ebet, melyet ajándékba kapott a néhai Edward Kennedy szenátortól.
2010-05-22: Magazin - :

Megoldódhat a rejtély

Egy ausztrál hegymászó jóvoltából megoldódhat e hét végén a történelmi rejtély, hogy mikor hódították meg először a világ legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet: 1953-ban, vagy talán már 1924-ben?