Fogy a kóbor kutya Kovásznán

2010. május 25., kedd, Közélet

Üres a kovásznai kóborkutya-begyűjtő központ. Múlt hét végén 36 befogott és elaltatott kóbor ebet szállított el onnan megsemmisítésre a feketehalmi Protan cég.

A telepen jelenleg egyetlen kutya sincs, a befogást június második felében kezdik újra a polgármesteri hivatal alkalmazottjai — mondta el Dömbi Örs, a városháza környezetvédelmi felügyelője. A kóbor kutyák ideiglenes elhelyezésére kialakított telepet április elejétől engedélyezték. A város utcáin elkapott gazdátlan kutyákat hét napig tartják a ketrecekben. Ha ez idő alatt senki nem jelentkezik értük, elaltatják, a tetemek elszállítását és megsemmisítését szakcégre bízzák. A tartási időt sok esetben hosszabbra fogják, hiszen a Feketehalomról érkező szállító egy fuvarért ezer lejt kér, ezen túlmenően az elszállított tetemek súlya után is szállítmányonként közel 500 lejt. A befogott kutyák táplálását részben a szállodáktól származó ételmaradékkal oldják meg, de tápot is vásárolnak számukra. (Bokor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-05-25: Közélet - :

Erdélyi elektronikus kézikönyv

Korszerű, folyamatosan frissülő, gyarapodó kézikönyvet, összetett keresési lehetőségekkel ellátott tudományos portált, Web 2.0-s, mobilról böngészhető, blogokba beszúrható digitális tartalmat, illetve tudományos közösséget jelent egy időben — így mutatkozik be a Romániai Magyar Lexikon, a Transindex és a Jakabffy Elemér Alapítvány közös vállalkozása.
2010-05-25: Közélet - :

A mosóport is hamisítják

Újabban több helyen bukkantak hamisított tisztítószerekre — például sót adnak el vízkőoldóként, ami tönkreteszi a mosó- és mosogatógépek fém alkatrészeit —, ezért országos kampányt szentelt a mosóporok, öblítőszerek, folttisztítók és hasonló termékek forgalmazásának a fogyasztóvédelem.