A mosóport is hamisítják

2010. május 25., kedd, Közélet

Újabban több helyen bukkantak hamisított tisztítószerekre — például sót adnak el vízkőoldóként, ami tönkreteszi a mosó- és mosogatógépek fém alkatrészeit —, ezért országos kampányt szentelt a mosóporok, öblítőszerek, folttisztítók és hasonló termékek forgalmazásának a fogyasztóvédelem.

Nagy eredmény nélkül, 466 ellenőrzés során ugyanis mindössze 16 esetben kellett visszavonni az árut, de ezek között lejárt szavatosságú vagy sérült csomagolású vegyszer is volt. A többi nagyrészt tájékoztatási, címkézési mulasztás, bár ezekért is jár bírság. Megyénk ezúttal a középmezőnyben helyezkedik el, az átvizsgált üzletek mintegy felében hiányzott a román fordítás, az egységár, eladási ár, vagy olvashatatlan volt a szavatosság. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-05-25: Közélet - :

Fogy a kóbor kutya Kovásznán

Üres a kovásznai kóborkutya-begyűjtő központ. Múlt hét végén 36 befogott és elaltatott kóbor ebet szállított el onnan megsemmisítésre a feketehalmi Protan cég.
2010-05-25: Közélet - György Attila:

Magyar. Verés?! (Sarkos szavak)

Most éppen Kézdivásárhelyen történt meg. Néhány részeg senkiházi — ismerjük ezt a fajtát, ezek, akik frusztrálva nőnek fel itt, a Székelyföldön — megvert pár magyar fiatalt Kézdivásárhelyen. Állítólag, mert magyarul beszéltek.