Sport

2010. május 26., szerda, Sport

Sportnapok

* Ma a hagyományos Bowling Kupával elrajtolnak az idei megyeszékhelyi Sportnapok, amelynek május 28-án, pénteken a sepsiszentgyörgyi városi stadionban lesz a hivatalos megnyitója.

A negyedik Sportnapok főattrakcióját az Outriders által szervezett Enduro Challenge jelenti, amelyen előreláthatólag az ország legjobb terepmotorosai vesznek részt. A szervezők elmondása szerint az érdeklődők mintegy ötven program közül választhatják a számukra legkedvesebb sporttevékenységet. Az aktív kikapcsolódás mellett lesznek koncertek is: pénteken este a magyarországi Török Ádám és a Mini (Old Man’s Pub), míg szombaton a szintén anyaországi Tom White és Barátai (stadionbéli színpad) zenélnek a sportbarátoknak. Nem marad el a színész—újságíró rangadó, a szentgyörgyi polgármesteri hivatal és a megyei tanács közötti minifoci-mérkőzés, de lesz teremlabdarúgó- és kosárlabda-bemutató mérkőzés is. Szombaton a megyeszékhelyi önkormányzat és a Sportnapok szervezői díjazzák a 2009—2010-es idény legjobb sportolóit (felnőtt és ifjúsági) és edzőit. A legjobb sportolói díjat Estera Dobre (birkózás), a legjobb edzői díjat pedig Mátéfi Árpád (birkózás) kapja. Mellettük további kilenc tréner, tíz felnőtt és tizenkét ifi sportoló kap díjat: küzdősport: Petru Oltean, Szőke Attila, Bajzát Brigitta; alpinizmus: Tulit Zsombor; atlétika: Révész Katalin, Mihaela Loghin, Cosmin Trofin; autósport: Szabó Csongor; kosárlabda: Váncsa Kató és Nemes Áron, Florina Diaconu, Csillag Angéla és Kuti Nándor; labdarúgás: Siklódi Ferenc, Kisgyörgy Zsolt; teremlabdarúgás: Bujdosó Loránd; kézilabda: Viorel Barbos, Alexandru Lohan; torna: Bende János, Vlej Zsombor; birkózás: Kertész Dávid és Hatos Péter, Roxana Ianculovici, Tatár Otília és Gheorghe Ene; motokrossz: Tompa Krisztián; extrém sport: Orbán Bara Gábor; asztalitenisz: Simon Todor, Rareş Onofrei; triatlon: Deák Zsombor, Dániel Attila.

* Tizedik KSE-napok. Május 27—30. között Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala és a KSE tizedik alkalommal szervezi meg a hagyományos KSE-napokat. Székelyföld legnagyobb sportrendezvényén kétezer aktív sportolónak kínálnak alkalmat, lehetőséget a mozgásra, versenyzésre. Az érdeklődők huszonötféle sportágban/próbában mérhetik össze erejüket, ügyességüket, tudásukat. A sportprogramok mellett koncertek, előadások, játszóházak, divatbemutató, táncház és sok meglepetés vár a kedves vendégekre, akik Magyarországról, Románia negyven településéről és a céhes városból érkeznek. A KSE-napok részletes programja a www.ksenapok.com internetes oldalon található.

Michael Schumacher javítana Isztambulban

Michael Schumacher azt reméli, hogy a vasárnapi Forma—1-es Török Nagydíjon jó eredményt ér el, és csökkenti a hátrányát az élbollyal szemben. A hétszeres világbajnok német pilóta egyelőre nem tud beleszólni a legjobbak vetélkedésébe: a hatodik futam után csak a kilencedik a pontversenyben, és 56 ponttal marad el az éllovas ausztrál Mark Webbertől (Red Bull). Végre örömet szeretnék okozni a szurkolóimnak, és nagyon remélem, sikeres leszek Törökországban — nyilatkozta a Mercedes versenyzője a Marca spanyol sportnapilap internetes oldalán. Az isztambuli pálya különleges, sok kanyar található rajta, és élvezet ezen vezetni. Már alig várom a hét végét, nagyon keményen készültünk, és bízom abban, hogy az eredmények sem maradnak el. A hároméves szünet után visszatért Schumacher hat versenyen mindössze 22 pontot szerzett, egy hete Monacóban egy szabálytalan manőver miatt 20 mp-es időbüntetést kapott, így csak a 12. lett.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-05-26: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
A sepsiszentgyörgyi M Stúdió csütörtökön 19 órától a Lajtha László Stúdió­teremben a felújított Dokk (Éhség) című fizikai színházi előadását mutatja be. Rendező: Uray Péter.
2010-05-26: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájdalommal tudatjuk, hogy
FORRÓ ÁGNES
életének 53. évében 2010. május 25-én elhunyt.
Temetése május 27-én 15 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Nyugodjék békében.
A gyászoló család
921/b