Mladicot holttá nyilváníttatnák

2010. május 26., szerda, Világfigyelő

Holttá nyilváníttatná családja a népirtással és emberiesség elleni bűntettekkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb katonai parancsnokot — jelentette a tegnapi belgrádi sajtó. A kormány szerint a kezdeményezés fricska a szerb hatóságoknak a család részéről.

A család ügyvédje állítólag néhány napon belül kérni fogja egy belgrádi bíróságnál, hogy indítsák meg a holttá nyilvánítási eljárást. Bruno Vekaric, a háborús bűntettek ügyében eljáró szerb ügyészség helyettes főügyésze elmondta, a hatóságok a bíróság döntésétől — a holttá nyilvánítás esetleges megindításától — függetlenül folytatják Mladic keresését, és minden bizonnyal így tesz a hágai Nemzetközi Törvényszék is. A 68 éves extábornoknak már tíz éve is komoly gyomor- és szívpanaszai voltak, a család ezért kétli, hogy túlélhetett volna egy ilyen hosszú bujkálást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-05-26: Világfigyelő - :

Ügynök volt a hittudományi egyetem rektora

Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem kinevezett rektora közleményben ismerte el, hogy ügynökként tevékenykedett a Kádár-rendszerben.
2010-05-26: Világfigyelő - Sylvester Lajos:

Összemegy-e a tótorgona? (Határhelyzetek)

Összemegy-e, mint a tótorgona, azaz beszárad-e, mint a tót duda nedves bőre az a szaftos szólé, amelyet a frusztrált szlovák politikusok a magyar kormányzat és általában a magyarok felé köpködnek nyelvtörvénnyel, nyelvkommandók működtetésével, és legújabban a magyar állampolgárság kiterjesztésének ürügyén ezzel a nacionalista szennylével árasztva el Európát?