Bikfalván állt a bál

2010. május 26., szerda, Közélet

A Fennvaló is szeretheti Bikfalvát, mert a falucska ünnepére jó időt adott. Igaz, csak másodnapra, a szombati programokat még jócskán felborította a naphosszat zuhogó eső, de vasárnap reggel már biztatóan sütött a nap, előcsalta az ünneplős kedvet az emberekből.

Már azokból, kik épp hajnalban nem a Feketeügy átszakadt töltésén próbálták homokzsákokkal eltéríteni a hömpölygő árt, no meg akik egész éjszaka nem lagziban mulattak. Utóbbiak adták volna a lovas felvonulás hadtestét, ám így csupán két huszár ülte meg lovát, a mazsorettek és a fúvósok vezetésével e soványka menet járta fel és alá a falu főutcáját az ünnepre toborozva.

A falunapok hivatalos megnyitója is vasárnapra esett, szombaton a nagyközség elöljárója Tolna város — Uzon testvértelepülése — polgármesterével a csíksomlyói búcsún vett részt, s mintegy e hangulat folytatásaként a nyitányt követően a református templomban tartott istentisztelettel folytatódott a hatodik kiadásához ért bikfalvi falunap. Aztán jöhetett a felszabadult ünnep étellel, itallal, tánccal és nótával, lehetett puliszkát taposni a sárból, de még inkább puliszkát enni a főzőversenyen készített finomságok mellé, ki virtuskodni szándékozott, erejét, ügyességét próbára tehette a legek versenyén, kinek meg csak egyszerűen mulatni támadt kedve, rophatta hajnalig a Szimpla Kárpáci koncertjén.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-05-26: Közélet - Mózes László:

Merített papír a Magmában

Fülöp László Zsolt, Kispál Attila és Kusztos Attila
Tegnap este nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben a Merített papír című kiállítás. Közel húsz képzőművész munkája látható, melyekben az a közös, hogy mind merített papírra készültek.
2010-05-26: Közélet - :

Háromszéki diákok sikerei

Szép háromszéki sikerek tanúi lehettek A magyar nyelv napjai Székelyudvarhelyen című rendezvénysorozat résztvevői.