Muskátli és díszkivilágítás

2010. május 26., szerda, Közélet

Akárcsak Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön is azt tervezik, a városközpont épületeinek ablakát muskátli díszítse. A polgármesteri hivatalban már megjelentek a városi kertészetben nevelt virágok, jövőre a többi közintézmény ablakaiba is kikerülnek, illetve a magántulajdonú házak lakói is kérhetnek a várostól futómuskátlit.

Ugyancsak a jövő évre szóló terv a városközpont több középületének ― Tamási Áron Színház, Székely Mikó Kollégium, polgármesteri hivatal ― korszerű díszkivilágítása, olyanszerűen, mint a megyei tanács elvégeztette a Bazárét. Ehhez előbb a hámló festékű épületek (városháza, színház) külső felújítását végzik el, amire a központi mag sétálóutcáinak kiképezésekor kerül sor, a munkálatot az Európai Fejlesztési Banktól szerződendő hitelből finanszírozzák. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-05-26: Közélet - :

Szeszcsempészek

Gyanúsnak tűnő gépkocsit állítottak meg a közlekedésrendészek a sepsiszentgyörgyi Barom-hegyen tegnap éjjel fél egykor.
2010-05-27: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Szerkesztőségünk új címe
Mint már közöltük, a Hászomszék szerkesztősége hétfőtől új székházban várja olvasóit, ügyfeleit, hirdetőit. Szerkesztőségünk a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron tér 2. szám alatt található (bejáratunk a Szakszervezetek Művelődési Háza mellett, a városközpont felől a jobb oldali üzletsor végén), apróhirdetéseket, előfizetéseket és reklámokat fogadó irodánk pedig ugyanabban az épületben, csak a Váradi József utcával szemben helyezkedik el. Apróhirdetéseket, előfizetéseket rövid ideig még a régi, Sajtó utca 8/A alatti címen is elveszünk.