Fogadóóra nyugdíjasoknak a fürdővárosban

2010. május 28., péntek, Közélet

Első alkalommal tartott Kovásznán kihelyezett fogadóórát a megyei nyugdíjpénztár igazgatóhelyettese, Bartók Gabriella. Kéttucatnyi kovásznai élt a lehetőséggel, próbált helyben választ kapni nyugdíjjal kapcsolatos problémáira.

Legtöbben arra voltak kíváncsiak, mikor vonulhatnak nyugdíjba, mások azt kérdezték, milyen kedvezményekre jogosultak, ha három gyereket neveltek föl, vagy II. csoportba sorolható munkát végeztek. Nem minden esetben kaptak pozitív választ, ennek ellenére úgy nyilatkoztak, hogy kedves, barátságos fogadtatásban volt részük, és segítséget jelent, hogy helyben intézhették dolgaikat. Butyka Gyula, Bokor Tibor szenátor kovásznai irodájának vezetője, a fogadóóra házigazdája elmondta, nagy szükség volt a kihelyezett fogadóórára, reméli, ez rendszeres is lesz. A tervek szerint a következő kovásznai meghallgatásra június 23-án jelentkezhetnek a nyugdíjasok, nemcsak a fürdővárosból, hanem egész Orbaiszékről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-05-28: Közélet - Bokor Gábor:

Tisztább Kovászna és környéke

Sokkamionnyi szemetet gyűjtöttek össze Kovásznán és környékén. A munkát a szociális segélyben részesülők végezték. A tisztasági akciót az utak mentén, erdőszéleken elhatalmasodott szemétdombok tették szükségessé, melyek felszámolására a Környezetvédelmi Őrség is felszólította a fürdőváros vezetőségét.
2010-05-28: Közélet - :

A rádiós könyv- és lemezbemutatója a Vigadóban

Szerdán délután nagyszámú érdeklődő jelenlétében mutatták be a kézdivásárhelyi Vigadóban a városból elszármazott rádiós műsorvezető, a székelykeresztúri Vox FM Rádió főszerkesztője, Gáspáry István Zsolt Medve lelke című, Para István hangulatos rajzaival illusztrált könyvét, illetve a Te csak mosolyogj című maxi lemezét.