Tisztább Kovászna és környéke

2010. május 28., péntek, Közélet

Sokkamionnyi szemetet gyűjtöttek össze Kovásznán és környékén. A munkát a szociális segélyben részesülők végezték. A tisztasági akciót az utak mentén, erdőszéleken elhatalmasodott szemétdombok tették szükségessé, melyek felszámolására a Környezetvédelmi Őrség is felszólította a fürdőváros vezetőségét.

A szemét összegyűjtése után a lakosság által előszeretettel szemétdombnak használt területekre a szemétlerakást tiltó táblákat helyeznek el — mondta a városháza környezetvédelmi felügyelője, Dombi Örs, hangsúlyozva, hogy a szemetelésért azok a személyek a felelősek, akik nem tartják be a szeméttárolási és elszállítási szabályokat.

A szemét elszállítására a Gos-Trans-Com közszolgáltatási vállalattal köthetnek szerződést a helyiek. A havidíj 15 lej. Habár erre vonatkozó tanácshatározat létezik, sokan nem kötöttek szerződést. ,,Jelenleg minden háztartást felkeresünk, és mindenkivel próbáljuk megkötni a szerződést. Aki mégsem szerződik, az július közepétől 1000—2000 lejes büntetésre számíthat" — hangsúlyozta a felügyelő. Aki pedig továbbra is szemetével ,,gazdagítja" a környezetet, 500—1000 lejes büntetést kockáztat.

A Csomakőrös melletti, immár bezárt szeméttelep ügye is rendeződik: földréteggel takarják le. A szükséges földet a szennyvíztisztító állomás felújításával járó gödörásásból szállítják, és buldózerrel egyengetik el. A földdel való betakarás gyors eredményeket hoz, így tüntették el évekkel ezelőtt a fürdőváros csomakőrösi kijáratánál dísztelenkedő szeméttelepet is. Azt a helyet ma már fű és bokrok nőtték be.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-05-28: Közélet - Mózes László:

Külföldi hírek

Martonyi: ne bántsd a magyart
A kormány egyetlen alkalommal sem fogja szó nélkül hagyni a magyarellenességet — jelentette ki Martonyi János, a külügyi tárca várományosa az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottsága előtt.
2010-05-28: Közélet - Bokor Gábor:

Fogadóóra nyugdíjasoknak a fürdővárosban

Első alkalommal tartott Kovásznán kihelyezett fogadóórát a megyei nyugdíjpénztár igazgatóhelyettese, Bartók Gabriella. Kéttucatnyi kovásznai élt a lehetőséggel, próbált helyben választ kapni nyugdíjjal kapcsolatos problémáira.