Sport

2010. május 29., szombat, Sport

Sportnapok, 2010

* Kis felvonulással, az Ida Aerobik bemutatójával, közös szaladással s Antal Árpádnak, Sepsiszentgyörgy polgármesterének a jelenlétében tegnap délelőtt megkezdődtek az idei Sportnapok. Több mint ötven program közül választhatnak az érdeklődők, és nem maradnak el a koncertek sem.

A háromnapos rendezvény fő attrakciója az Enduro Challenge motorkerékpáros viadal lesz, amelyre több mint ötven versenyzőt várnak. A mai nap eseményei közül kiemelkedik a Színész—Újságíró Rangadó, a Megyei Tanács—Helyi Tanács, a Sepsi FC—Támogatók, a Sepsi BC—Támogatók meccs, valamint a 2009—2010-es idény legjobb sportolóinak díjazása. Vasárnap lesz lovas- és íjászbemutató, ingyenes lovagoltatás, valamint terepduatlon a szentgyörgyi Alpinsport Egyesület szervezésében.

* A csütörtöki Olimpiai Nap alkalmával szervezett futóverseny nyertesei korosztályonként: tíz év alattiak: Sebestyén Katalin és Csíki Csaba, 11—15 év: Mihaela Butnaru és Dániel Attila, 16—20 év: Almăşan Mónika és Florin Năstase, 21—25 év: Vlad Ţepeluş, 26—30 év: Alina Niţuleasa és Péter József, 36—40 év: Buzsi Andrea és Préda Imre, 41—45 év: Bernád Klaudia és Nagy Ernő, 46—55 év: Páll Erzsébet és Szerző Árpád. A nyílt versenyben Florin Năstase és Alina Niţuleasa győzedelmeskedett. A legfiatalabb versenyző Antal Nóra, László Boróka, Aczél Adrien és Bálint Krisztina, a legidősebb szaladó pedig Páll Erzsébet volt.

* A Sportnapok részeként a Tein teázóban hétfőig érdekes, különleges képkiállítást nézhetnek meg a megyeszékhelyiek. A tárlat témája nem lehet más, mint a sport, s a kiállított fotók révén bepillanthatunk a szentgyörgyi sportélet kezdeteibe.

A SZÚR elé

,,És feljött a nap, mint hatalmas futball-labda, és magával hozza az éjszaka megálmodott gólok hangulatát"— költői mondat járta át 1968 nyarának ama bizonyos reggelén a sepsiszentgyörgyi ,,Sajtó-palotát", a Megyei Tükör székhelyét, mely azon a téren volt (igaz, akkor még nem volt tér, csak miután lebontották a ,,palotát"), ahol ma is áll, csak az ellentétes sarokban, a Háromszék szerkesztősége. Így hangolt az újságírók együttese Kovászna Megye I. Színészek—Újságírók Rangadójára (röviden SZÚR). Az Erzsébet park túloldalán, a színházban is nagy volt a láz, ,,a próbák helyett edzéseket tartottunk — olvashattuk egy előzetesben —, és szereposztás helyett kifüggesztettük a csapat felállítását". S ha már itt tartunk, írom is a két keretet: Újságírók: Magyari Lajos, Farkas Árpád, Czegő Zoltán, Csiki László, Tömöry Péter, Znorovszky Attila, Péter Sándor, Szakács Sándor, Kisgyörgy Tamás, Veress Dániel, Gajzágó Márton, Áros Károly, Dali Sándor, Tompa Ernő, Fejér János, Rusz Sándor; Színészek: Botka László, Fekete Gyula, Zsoldos Árpád, Dobos Imre, Brătescu János, Mester András, Király József, Biró Levente, Kőmíves Mihály, László Károly, Szamosközi László, Darvas László, Forrai Ferenc és még ,,Sokan Mások". A mérkőzés végeredménye nagyon sok góllal döntetlen lett. De jót szórakoztunk a több száz nézővel együtt. Így legyen ez szombaton is a SZÚR kispályás változatán. (á)

KSE-napok

Megkezdődtek a négynapos rendezvény versenyei. A legszorgalmasabbak az éremszerzésben az iskolások. Minifoci: alsó tagozat: 1. Petőfi Sándor Á. I., 2. Turóczi Mózes Á. I., 3. Kézdialmás, felső tagozat: 1. Turóczi Mózes Á. I., 2. Csernáton, 3. Nagy Mózes Gimnázium. * Cselgáncs: a súlycsoportok győztesei: Baricz Örs (18 kg), Niczuly Rajmond (23 kg), Orbán Etele (25 kg), Paál Zsolt (27 kg), Baricz Hunor (30 kg), Boros Attila (33 kg), Niczuly Hunor (36 kg), Marthi Szilárd (40 kg), Erdei Zsolt (64 kg). * A kritikus tömeg elnevezésű kerékpáros felvonuláson közel ötvenen vettek részt. A biciklisek átvonultak Kézdivásárhely tíz utcáján, és tettükkel felhívták az emberek figyelmét az autómentes közlekedés szükségességére. (Kocsis)

Labdarúgás

* A IV. liga 28. fordulójának mérkőzései: Zágon—Bölön, Bodok—Ozsdola, Perkő—Bardoc, Sepsiszentgyörgy—Szitabodza, Barót—Dálnok, Gelence—Hidvég, KSE—Illyefalva, Bereck—Papolc.

* A megyei bajnokság hét végi etapjának meccsei: Kovászna—Uzon, Bodzaforduló—Kökös, Nagybacon—Kőröspatak, Kilyén—Csernáton, Torja—Szotyor, Maksa—Nemere, Árkos—Réty.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-05-29: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház I. L. Caragiale Karnebál című vígjátékát a nagyteremben ma 19 órától a Bródy Sándor-, a Né­meth László- és az Eugen Ionesco-bérleteseknek játssza (román feliratozással), minden elmaradt felnőttbérlet érvé­nyesíthető. Rendező: Alexandru Dabija.
2010-05-29: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a gelencei
KERESTÉLY LÁSZLÓ
életének 64. évében türelemmel viselt betegség után elhunyt.
Temetése 2010. június 1-jén, kedden 15 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Emléke szívünkben mindig élni fog.
Gyászoló családja
5751