HatárhelyzetekKossuth tér — a Magyar Sors tere

2010. június 1., kedd, Világfigyelő

Május 30-án, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és az új kormány miniszterei megválasztásának napján a Kossuth tér visszafoglalására százezrek vonultak fel Kis-Magyarország minden szegeletéből.

A magyar összefogás erejét kifejezendő jelen voltak az elszakított nemzetrészek képviselői is. Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú után a Kárpát-medence minden térségét, minden magyar vallásfelekezetét megjelenítő sokaság első alkalommal sereglett Budapesten össze, hogy visszafoglalja a magyar nemzet és a magyar sors valóságos és szimbolikus terét, amelyet az utóbbi években a harácsért az Országházba nyolc esztendőre berendezkedő baloldali oligarchák rácsokkal rekesztettek el azoktól, akik számára ez a tér és ez a ház megépült.

Mi, határon kívül élő magyarok, akik ezen a felemelő ünnepségen fizikailag nem lehettünk jelen, a tévékészülékek képernyője előtt átélhettük a Kossuth tér és az Országház visszafoglalásának élményét. Segített bennünket ebben a téren lobogó zászlók látványa, a jelenlévők arcáról, a szónokok ajkáról leolvasható eltökéltség, hogy ezt a ,,merjünk kicsik lenni", a merjük a határokon kívül rekedt nemzetrészeket közülünk kitagadni, merjük magunkat az ország, a magyar főváros népétől rácsokkal elrekeszteni, merjünk ellenük vízágyút, gumibotot, viperát, könnygázt, kardlapozó lovas rendőröket, a magas épületek erkélyeire harci alakulatokat kivezényelni, hogy nemzeti ünnepeken azt az országzászlót, amelyhez annak a szimbolikus megtépázásán kívül semmi közük nem volt, merjék és ne szégyelljék a fejük fölött, kordonok mögött lobogtatni.

Részesei voltunk, mondom, ennek a felemelő ünnepségnek, mert a mi lelkünkben is fészket rakhattak azok a rendszerváltó gondolatok, amelyek a visszafoglalt Kossuth téren a magyar nemzet nevében elhangzottak. Magunkénak és a miénknek is éreztük ennek az ünnepnek az üzenetét és hangulatát, mert a magyar hét, illetve nyolc szűk esztendők idején is mindig számon tartottuk, és tudtuk, hogy a Magyar Nemzet Terén emelkedő Országházban, a világ egyik legszebb és számunkra legdrágább épületében egy-egy tégla, egy-egy kőidom, egy-egy vakolókanálnyi habarcs a mi határokon kívül rekedt magyar felmenőink magyar nemzethez tartozását is megjelenítette.

Részesei voltunk ennek a térvisszafoglalásnak, mert a nagyszabású magyar sereglet összehívása előtt már megbizonyosodhattunk arról, hogy a magyar törvényalkotás a magyarság testvért megtagadó szégyenét letörülve vissza- és megszerezhető magyar állampolgárságot biztosít számunkra is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-06-01: Világfigyelő - :

A kettős állampolgárság...

Sólyom László köztársasági elnök aláírta a magyar állampolgárságról szóló törvényt, amely alapján a határon túli magyarok kedvezményesen szerezhetik meg a magyar állampolgárságot — közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.
2010-06-01: Világfigyelő - Váry O. Péter:

Röviden

Segélyszállító flottillát támadott meg Izrael
Izraeli kommandósok megostromoltak egy, a Gázai övezetbe segélyt szállító flottillát, s a támadásban legalább tíz ember meghalt. Izrael előre figyelmeztetett, hogy mindenáron, akár erő alkalmazásával is megakadályozza a hajók kikötését a gázai partoknál, és bejelentette, ha a flottilla nem szakítja meg útját, és nem fordul vissza, lefoglalja a hajókat, az aktivistákat Asdod kikötőjébe szállítja, majd kihallgatásuk után kitoloncolja őket. Törökország, ahonnan a hajók indultak, arra kérte Izraelt, hogy engedje át a palesztinbarát és török emberjogi szervezetek által gyűjtött, humanitárius segélyt szállító karavánt. Izrael álláspontja szerint a Hamász palesztin radikális mozgalom által irányított Gázai övezetben nincs ,,humanitárius válsághelyzet", ezért nem indokolt a nemzetközi segélyakció.