A lányokat is kimenthetik a tűzből

2010. június 2., szerda, Magazin

A jövőben a lányokat is kimenthetik a tűzből Szaúd-Arábiában a tűzoltók — ez a döntés született nyolc évvel azután, hogy Mekkában egy iskolatűzben tizenöt diáklány lelte halálát, mert nem menthették ki őket férfiak.

A Saudi Gazette lap tájékoztatása szerint az oktatási minisztérium minden iskolavezetőnek és a vallási felügyelőknek egyértelmű utasítást adott arra nézve, hogy a mentésben részt vevőknek vészhelyzetben azonnali bejutást kell biztosítani a tanintézmények területére. Bár a világ többi országában ez magától értetődő lenne, a szigorúan vallásos Szaúd-Ará­biában az iszlám vallási rendőrség képviselői 2002-ben Mekkában megakadályozták, hogy a lányok elhagyják a lángokban álló iskolát, mert a tanulók nem voltak az előírásoknak megfelelően öltözve, többek közt nem viseltek fejkendőt. Szemtanúk akkor arról számoltak be, hogy a rendőrök meg is verték a lányokat, akik később a tűzben lelték halálukat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-06-02: Magazin - :

Csipike bolgárul beszél

Magyar mesekönyvvel ünnepelték a nemzetközi gyermeknapot kedden a szófiai Magyar Kulturális Intézetben: bemutatták Fodor Sándor Csipike, az óriás törpe című meseregényének nemrégiben megjelent újabb bolgár kiadását.
2010-06-02: Magazin - :

Tolonganak az űrsiklókért

Alig tért vissza utolsó küldetéséről az Atlantis űrsikló, az amerikai múzeumok között máris ádáz verseny kezdődött azért, hogy elnyerjék a három, kiselejtezésre ítélt űrrepülőgép elhelyezésével járó megtiszteltetést és anyagi forrásokat.