Mi, hol, mikor?

2010. június 5., szombat, Mi, hol, mikor?

Zene

* A sepsiszentgyörgyi Gyár utcai Krisztus Király-templomban ma 19 órától orgonakoncert. Fellép: Paul Alexandru Cristian, a brassói Szent Bertalan-templom orgonistája. Műsoron: Johann Sebastian Bach-, Johann Pachelbel-, Nicolas de Grigny-, Jehan Alain-művek.

* Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet-park zenepavilonjában vasárnap 12 órakor a helyi tanács szervezésében idénynyitó hangversenyt tart a zágoni ifjúsági fúvószenekar. Vezényel: Musát Gyula.

Színház

* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Makszim Gorkij A nap fiai című darabját ma 19 órától a Bródy Sándor- és Németh László-, vasárnap 17 órakor a Katona József- és Madách Imre-bérleteseknek mutatja be. Rendező: Zakariás Zalán.

* A kézdivásárhelyi Vigadóban vasárnap 19 órától a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió előadja William Shakespeare Minden jó, ha a vége jó című vígjátékát. Rendező: Kövesdy István. Az előadásra az Illyés Kinga- és Székely felnőttbérletek érvényesek, a fennmaradt helyekre jegyet is lehet váltani.

Versműsor

A kovászna-vajnafalvi református templomban vasárnap az istentisztelet után Zorkóczy Zenóbia bemutatja Ölelj magadhoz című, a magyar irodalom legszebb istenes verseiből válogatott műsorát.

Képernyő

Vasárnap 13 órakor a Duna Televízió versműsorában Farkas Árpád Alagutak a hóban című versét Papp János mondja el.

Kiállítás

* Sepsiszentgyörgyön a Míves Házban ma 19 órakor Régi hagyományok mai műhelyben címmel megnyílik a végzős fazekasok eladással egybekötött vizsgamunka-kiállítása.

* Az Árkosi Művelődési Központban vasárnap 11 órakor Robert Capa-kiállítás nyílik. Sepsiszentgyörgyről a színház elől 10.30 órakor autóbusz indul.

Bábszínház

Az Árgyélus Színház ― Écsi Gyöngyi mesemondó, énekes, bábművész és zenésztársa, Kováts Marcell ― ma 18 órakor Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban bábos meseelőadását mutatja be, vasárnap 10 és 18 órától a szemerjai református templomban koncertet ad.

Gyermeknap

* Az Ösvénykeresők Egyesülete és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala szervezésében vasárnap 10―16 óráig a Gróf Mikó Imre utcában gyermekváros működik (megnyitó az utca Sugás Áruház felőli végén). Külön meghívott: a megyei tanfelügyelőség, az Országos Drogellenes Hivatal, a mentőszolgálat, a tűzoltóság, a csendőrség, a közlekedésrendészet, a környezetvédelmi hivatal.

* Vasárnap 13 órától játszótéravatóval egybekötött, ingyenes gyermeknapi rendezvény Árkoson az unitárius templom melletti új játszó­téren. Orbán Ferenc gyerekdalokat ad elő, lesz pónilovaglás, légvár és gyermekvetélkedők.

Tánc

* Ma 10 órakor a táncegyüttesek felvonulásával kezdődik a Perkő gyermek- és ifjúsági néptáncfesztivál a Perkő-tetőn (kedvezőtlen időben Kézdivásárhelyen a Vigadó nagytermében). A program: 11.15-kor igehirdetés és helytörténeti ismertető a kápolnánál, 11.45-kor a rendezvény ünnepélyes megnyitója, 12 órától a díszműsor első része, 14.40-től kézműves-foglalkozások: kötélverés, szalmafonás, karkötőkészítés, népi mesterek kiállításai, népi gyermekjátékok, a népi birkózás hagyományos eszközeinek bemutatása, lovas hintózás, 17 órától a díszműsor második része, 19.30-tól táncház és tábortűz.

* A sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola néptáncosai ma 17 órától a kultúrpalotában lépnek fel. Koreográfus: István Ildikó. Zenél az iskola népi zenekara.

Ügyeletes gyógyszertár

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8—12 és 16—20 óráig a Sajtó utcai Transfarm (telefon: 0267 315 136), csütörtökig naponta 20―8 óráig az 1918. December 1. úti Sensiblu (0267 310 219), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9—12 és 16—20 óráig, illetve éjszaka a Szent Anna (0267 360 015), hétfőtől az Ambrózia (0267 360 608), Kovásznán szombaton 8—12 óráig a Vipera, 8—13 óráig a Farmacom, vasárnap 9—12 óráig a Farmacom patika teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-06-05: Nemzet-nemzetiség - B. Kovács András:

Gyulafehérvár időszerűsége (Kilencvenéves a békediktátum)

Egyik hozzászólónk a Szokott-e álmodni c. íráshoz labdát adott fel, nem hagyhatom ki az alkalmat a replikára. Azt írja ,,nagybaconi" Rozsnyai Sándor jogásznak az autonómia jogi esélyeit latolgató fejtegetésére, hogy ,,A gyulafehérvári ígéretekre való hivatkozás nem biztos, hogy szerencsés dolog. Az legfeljebb egy korlátozott kulturális autonómiához lenne elegendő. Ez lenne a maximális cél?"
2010-06-05: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Labdarúgás
* A IV. liga hét végi meccsei: Zágon—Bodok, Ozsdola—Perkő, Bardoc—Jövő, Szitabodza—Barót, Dálnok—Gelence, Hidvég—KSE, Illyefalva—Bereck, Bölön—Papolc.