Stephen Hawking előtt tisztelegtek

2010. június 5., szombat, Magazin

Alan Alda, Bunsen Honeydew és Brian Greene, a Tudomány Világfesztiváljának házigazdái FOTÓ: CHRIS LEE

A tudomány, az opera, a költészet, a színház, a zene és a tánc világából összesereglett hírességek tisztelegtek New Yorkban Stephen Hawking brit fizikus előtt a Tudomány Világfesztiváljának nyitányán.

A helyi idő szerint szerda esti gálán a súlyos beteg Hawking is felszólalt. ,,Tudósként a tudomány vállaira kapaszkodunk fel, hogy megoldjuk az előttünk tornyosuló feladatokat, arra inspirálva a fiatal tudósok új generációját, hogy folytassák a munkát, amikor mi már nem leszünk" — fogalmazott elektronikus beszédszintetizátorának segítségével. ,,Büszke vagyok, hogy nekem is jutott egy kis szerep ebben a jelentős történetben" — mondta a Lincoln Centerben rendezett eseményen. A neves elméleti fizikus tiszteletére rendezett gálaesttel kezdetét vette a Tudomány Világfesztiváljának ötnapos rendezvénysorozata. A fesztiválon a világegyetem legösszetettebb témái közül kerül terítékre jó néhány. ,,Számomra nagyon furcsa, hogy mindazok ellenére, amit tudunk a tudományról, és ami a tudomány révén ismert az univerzumról, ennyire kevés dolog jut el hozzánk" — mondta köszöntőjében Alan Alda színész, aki maga is nagy rajongója a tudománynak. Az emberek tudomány iránti közönyösségét fenyegető sötétségnek nevezte. A gála vidámabb pillanataiban bejátszottak a Star Trekből egy klipet, amelyben Hawking is szerepelt, majd broadwayi énekesek az egyenletszámításról daloltak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-06-05: Magazin - :

Két év múlva 3D-s Titanic

James Cameron tervei szerint az 1912-ben elsüllyedt luxus-óceánjáró katasztrófájának századik évfordulójára kerülhet a mozikba az 1997-ben bemutatott Titanic háromdimenziós változata.
2010-06-05: Magazin - :

A Kennedyk és Monroe közös fotója

Előkerült John F. Kennedy és Marylin Monroe egyetlen közös fotója, amely az egykori amerikai elnök 45. születésnapja előtt készült New Yorkban.