A Kennedyk és Monroe közös fotója

2010. június 5., szombat, Magazin

Előkerült John F. Kennedy és Marylin Monroe egyetlen közös fotója, amely az egykori amerikai elnök 45. születésnapja előtt készült New Yorkban.

A fekete-fehér fényképet Cecil Stoughton, a Fehér Ház fotósa készítette 1962. május 19-én egy zártkörű manhattani utópartin. Monroe aznap este énekelte el a Madison Square Gardenben egy demokrata párti rendezvényen az elhíresült születésnapi köszöntőt: Happy Birthday, Mr. President.

A fotón a drágakövekkel díszített, testhez álló ruhát viselő szőke bombázó az elnök és öccse, Robert között áll, utóbbiak háttal láthatók. Monroe ― akinek az egykori pletykák szerint viszonya volt John F. Kennedyvel, majd Roberttel is ― szűk három hónappal később tisztázatlan körülmények között halt meg, a hivatalos verzió szerint öngyilkos lett. A május 19-i manhattani parti volt az utolsó nyilvános rendezvény, ahol megjelent. JFK 1963-ban lett merénylet áldozata, Robertet 1968-ban gyilkolták meg.

A fotó ― amelyet 23 000 dollárért kínálnak eladásra ― úgy maradhatott meg az utókor számára, hogy a fényképész a negatívot annak idején elrejtette a biztonsági szolgálatok elől. A fényképet eladó Keya Morgan történész-filmrendező ― aki Cecil Stoughtontól vásárolta azt meg ― elmondta: JFK-ről és Monroe-ról ugyan több közös fotó is készült, de az elnöki titkosszolgálat és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) minden felvételt elkobozott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-06-05: Magazin - :

Stephen Hawking előtt tisztelegtek

Alan Alda, Bunsen Honeydew és Brian Greene, a Tudomány Világfesztiváljának házigazdái FOTÓ: CHRIS LEE
A tudomány, az opera, a költészet, a színház, a zene és a tánc világából összesereglett hírességek tisztelegtek New Yorkban Stephen Hawking brit fizikus előtt a Tudomány Világfesztiváljának nyitányán.
2010-06-05: Máról holnapra - Farkas Réka:

Félresöpört érték

Hatalomra került emberek könnyen megmámorosodnak, és hamar elhiszik, mindenhez értenek. Úgy tűnik, ebbe a csapdába esett Antal Árpád polgármesterünk is, s ennek jegyében indított támadást a Tamási Áron Színház vezetése ellen.