Román félelmek Trianon kapcsán

2010. június 5., szombat, Közélet
A magyar kormány megkérdőjelezi a trianoni és a versailles-i szerződést — állította Titus Corlăţean, a szenátus külügyi bizottságának elnöke.

A Szociáldemokrata Párt alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján úgy vélte, a trianoni emléknap törvénybe iktatásának, valamint a magyar parlamentben az elmúlt időszakban elhangzott felszólalásoknak a jelképes üzenete az, hogy Magyarország megkérdőjelezi a két szerződést. A politikus hangoztatta, hogy a magyar állam etnikai alapon akar állampolgárságot adni a határon túli magyaroknak, bírálta a román államfőt és a bukaresti kormányt, hogy nem reagáltak az elmúlt időszak magyarországi politikai fejleményeire.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-06-05: Közélet - :

Emlékülés a Parlamentben (Trianon-emléknap)

A Parlamentben a Trianon-emlékülés tegnap délután fél ötkor, a szerződés kilencven évvel ezelőtti aláírásának pontos időpontjában, a nemzeti zászló és a történelmi zászlók bevonulásával, harangzú­gással, majd a himnusszal vette kezdetét.
2010-06-05: Belföld - :

Hírsaláta

BETILTOTTÁK A TRIANONI MEGEMLÉKEZÉST MAROSVÁSÁRHELYEN. Az önkormányzat nem engedélyezte azt a negyvenórás köztéri imát, amellyel néhány magyar fiatal akarta emlékeztetni a románságot a kilencven évvel ezelőtti ígéretekre. A kezdeményezőket a rendőrség bekísérte a városházára, ahol közölték velük, hogy akciójuk sérti a gyülekezési törvényt. (Erdély Ma)