AtlétikaMozgalmas hétvége

2010. június 7., hétfő, Sport

Nagyon mozgalmas hétvégéjük volt a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjainak. Az amatőr atléták két versenyen is részt vettek: volt, aki a Bukarestben megtartott Veteránok országos bajnokságon, és volt, aki a Tusnádmaratonon indult.

A fővárosi versenyen Vajda Zsigmond az 50—54 éves korosztályban szerepelt, első volt magasugrásban (1,40 m), második hármasugrásban (9,78 m) és gerelyhajításban (25,32 m). Ugyanebben a korosztályban Suciu Sándor második lett súlylökésben (8 m) és harmadik gerelyhajításban (22,37 m). A Tusnádfürdő és Szent Anna-tó között megrendezett Tusnádmaratonon közel kétszázan vettek részt egyéniben vagy váltóban. Az erősebbik nem váltóversenyét a Háromszék (Miklós Artúr, Mircea Gaman, Csutak Hunor Tamás) nyerte meg, akárcsak az 1971—1990 között született versenyzők korosztályát. A nőknél a Háromszék-Tusnád váltó (Páll Erzsébet, Szabó Irén, Albert Zsuzsa) elsőként ért célba a nyílt és a korosztályos versenyben is.

Huszonnégy órás szaladás

Június 9-én, szerdán Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalá­nak sportirodája, a KSE és a Zöld Nap Egyesület huszonnégy órás futást szervez a céhes városbeli Sinkovits-stadionban. A 8 órakor rajtoló rendezvényen bárki részt vehet, mivel ha valaki csak egy percig is fut, azzal már tett egy lépést az egészsége megőrzése érdekében. Minden résztvevő ajándékot kap, és ezenkívül értékes meglepetéseket sorsolnak ki. Érdeklődni és jelentkezni a kocsiszo@yahoo.com elektronikus postacímen lehet. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1429
szavazógép
2010-06-07: Sport - Tibodi Ferenc:

Jól sikerült verseny (Hegyikerékpár)

Vasárnap Sepsiszentgyörgyön, Sugásfürdőn és az üdülőtelep környékén rendezték meg az első Saint George MTB Marathont.
2010-06-07: Sport - :

Edzői továbbképző (Kézilabda)

Június 14—16. között a Sepsiszentgyörgyi HCM a Román Kézilabda-szövetséggel közösen kézilabda-edzői továbbképzőt szervez Kovásznán.