Capa harcterei

2010. június 7., hétfő, Közélet

A spanyol polgárháborúban készült A milicista halála. A normandiai partraszállás immár klasszikussá vált képsorai mellett bő betekintést kaphatunk a haditudósító életművéből az Árkosi Művelődési Központban.

A tegnap délelőtt megnyílt kiállításon Friedmann Endre Ernő Budapesten született, Robert Capaként világhírűvé vált fényképész hadszínterei sorakoznak, bemutatva a kalandor fotóit, aki 1936-tól mindenütt ott volt, ahol golyók záporoztak. Tudósította a németek utolsó belgiumi offenzíváját, Lipcse elestét, a D-napon az első amerikai csapatokkal szállt partra, míg 1954-ben Indokínában aknára nem lépett. Fejfáján a legmagasabb katonai kitüntetés díszeleg, pedig gyűlölt minden erőszakot, minden háborút.

A kecskeméti Magyar Fotográfia Múzeum Capa-gyűjteményének bemutatása Henning János, a Gyulai Ferenc fotóművész-egyesület elnökének és az Árkosi Művelődési Központ közösségének kétéves szervezőmunkáját dicséri.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-06-07: Közélet - Váry O. Péter:

Sepsiszentgyörgyön megnyílt a strand

Hivatalosan már június 1-jétől látogatható a sepsiszentgyörgyi strand, persze, amilyen idő a múlt hét elején volt, nem tolongtak a nyitott medencében hűsölni vágyók.
2010-06-07: Közélet - Szekeres Attila:

Fazekasokat avattak

Fazekasokat avattak szombaton Sepsiszentgyörgyön a Míves Házban.