Sepsiszentgyörgyön megnyílt a strand

2010. június 7., hétfő, Közélet

Hivatalosan már június 1-jétől látogatható a sepsiszentgyörgyi strand, persze, amilyen idő a múlt hét elején volt, nem tolongtak a nyitott medencében hűsölni vágyók.

Emiatt a pancsolót fel sem töltötték, amúgy a kis medence vizét naponta cserélik, az uszodától kapott meleg vízzel frissítik állandóan. A nagy medence vize 22,5 fokos, strandolásra igazán alkalmas lehetne, csak az időjárás kedvezzen, s a vakáció elkezdődjön. A belépti díjak egyébként a tavalyiak, felnőtteknek tíz, nyugdíjasoknak, gyerekeknek (diákoknak és egyetemistáknak is) öt, óvodáskorúaknál kisebbeknek három lej. Tavaly közel 25 000 jegyet adtak el, ezzel a létesítmény nyereségessé ugyan nem vált, de kitermelte saját fenntartását. Új felszerelés a pancsoló melletti játszótér, büfé továbbra is működik majd, és természetesen állandó felügyeletet teljesít egy úszómester.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-06-07: Közélet - Bokor Gábor:

Mivel játszott nagyapánk?

Közel háromszáz, saját kezűleg készített játékkal neveztek a nagyborosnyói és ide tartozó falvak iskolásai és óvodásai a Mivel játszott nagyapánk? népijáték-kiállításra.
2010-06-07: Közélet - Albert Levente:

Capa harcterei

A spanyol polgárháborúban készült A milicista halála. A normandiai partraszállás immár klasszikussá vált képsorai mellett bő betekintést kaphatunk a haditudósító életművéből az Árkosi Művelődési Központban.