Uszoda helyett tenisz- és fallabdapályák

2010. június 7., hétfő, Közélet

Felbontotta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat az Országos Beruhá­zási Alappal a Vadász utcában fedett uszoda építésére kötött szerződését, a telket még tavaly az alap rendelkezésére bocsátották, de az építkezéshez azóta sem fogtak hozzá — és most már úgy tűnik, nem is fognak, a kormány bizonytalan ideig felmondta az uszodák és korcsolyapályák építését, az Országos Beruházási Alapot is fel akarják számolni.

Az uszodának kiszemelt hely azonban nem marad kihasználatlan, egy helybeli vállalkozó szabadtéri, télre befedhető teniszpályákat, illetve squashtermeket (szaunával, jakuzzival, bárral) szándékszik építeni, ehhez társult az önkormányzattal.

A mintegy ötszázezer eurósra becsült befektetés majdani jövedelméből a sportbázist felépítő cég nyolcvan, az önkormányzat húsz százalékban ré­szesül, a társulás előnyeihez tartozik, hogy munkanapokon bizonyos időszakokban a diákok, egyetemisták ingyen használhatják a tenisz- és fallabdapályákat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-06-07: Közélet - Szekeres Attila:

Fazekasokat avattak

Fazekasokat avattak szombaton Sepsiszentgyörgyön a Míves Házban.
2010-06-07: Közélet - Váry O. Péter:

A hétvége hírei

Markó Béla a kormányzati részvétel fontosságáról
Markó Béla szerint a magyar nemzeti kisebbségek pártjai képviselőinek részvétele a román vagy (korábban) a szlovák kormányban kedvező hatású nemcsak a többség és a kisebbség, hanem az illető ország és Magyarország viszonyára is — erről beszélt a szövetség elnöke Pozsonyban azt követően, hogy tárgyalásokat folytatott vendéglátójával, Csáky Pállal, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnökével.