Sport

2010. június 8., kedd, Sport

EMIT 2010

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége keretében működő Testnevelés-Sport Tanítás Alapítvány június 18—20-án tizenötödik alkalommal megrendezi a Szent Anna-tónál az Erdélyi Magyar Iskolák Nyári Testnevelés- és Sporttalálkozóját.

A részt vevő csapatokat V—VIII. és IX—XII. osztályos diákok alkotják, tagozatonként vagy iskolánként két lány és két fiú plusz egy kísérőtanár. Nevezni június 11-ig a 0266 371 377-es és a 0266 312 852-es telefonon vagy az RMPSZ csíkszeredai címén (530241 Topliţa utca 20. szám) lehet.

A Tipp-vb díjai

Már csak napok választanak el az idei labdarúgó-világbajnokság rajtjától. Székelyföld minden idők legnagyobb nyereményeivel kecsegtető játékának, a Régió Rádió és a Háromszék napilap közös tippversenyének fődíja egy nagy képernyős LCD televízió (4000 lej), amelyet a világbajnokság legvégén az összetett verseny nyertese vihet haza. Ezek mellett a szakaszgyőzteseket is megjutalmazzuk vásárlási utalvánnyal, könyvekkel, MP4-es lejátszóval, vacsorával, belépőkkel a Csíki Székely Múzeum Barabás, Munkácsy, Szinyei és kortársaik kiállítására, s több személynek az év hátralevő részében biztosítjuk a mindennapi kenyerét. Tehát játsszanak velünk, tippeljenek, és nyerjék meg díjaink valamelyikét.

Talmácsi hetedik

Talmácsi Gábor a hetedik helyről indulva hetedikként ért célba a Moto2 géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Olasz Nagydíján Mugellóban. A magyar motoros jól rajtolt, feljött a harmadik, majd a második helyre, a verseny előrehaladtával azonban visszacsúszott, s a nagy fölénnyel győztes olasz Andrea Iannonét üldöző ötfős boly mögött ért célba az új kategória negyedik versenyén. Talmácsi az eredményéért 9 pontot kapott, s összesítésben a nyolcadik helyen áll 34 ponttal. A 125 cm3-es géposztályban első világbajnoki futamgyőzelmét aratva a spanyol Marc Marquez bizonyult a leggyorsabbnak. A MotoGP-ben a spanyol Dani Pedrosa — Valentino Rossi távollétében — fölényes rajt-cél győzelmet aratott. A szombati szabadedzésen a kilencszeres vb-győztes olasz motoros súlyos sérülést szenvedett: a jobb lábában a sípcsont és a szárkapocscsont is eltörött. Rossit vasárnap megműtötték, és legalább négy-öt hónapig nem versenyezhet, így minden bizonnyal befejeződött számára az idei vb.

Nadal az élen

A francia nyílt teniszbajnokságon vasárnap diadalmaskodó spanyol Rafael Nadal vette át a vezetést a svájci Roger Federertől a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján. Hagyományos világranglista (zárójelben a korábbi helyezés): 1. (2.) Rafael Nadal (spanyol) 8700 pont, 2. (1.) Roger Federer (svájci) 8390 p., 3. (3.) Novak Djokovic (szerb) 6675 p., 4. (4.) Andy Murray (brit) 5385 p., 5. (5.) Nyikolaj Davigyenko (orosz) 4785 p., 6. (7.) Robin Söderling (svéd) 4755 p., 7. (8.) Andy Roddick (amerikai) 4510 p., 8. (6.) Juan Martin del Potro (argentin) 4395 p., 9. (9.) Fernando Verdasco (spanyol) 3645 p., 10. (10.) Jo-Wilfried Tsonga (francia) 3185 p.

Nagyváltósúlyban is világbajnok Miguel Cotto

A kisváltó- és a váltósúly után nagyváltósúlyban is profi ökölvívó-világbajnoki címet szerzett a Puerto Ricó-i Miguel Cotto azzal, hogy szombat éjszaka technikai K. O.-val legyőzte az izraeli Yuri Foremant. A New York-i Yankee Stadionban, amelybe 34 év elteltével tért vissza a boksz, az izraeli a kötelekre támaszkodva jelezte, hogy befejezte. Cotto ezzel a 35. győzelmét aratta két vereség mellett, míg Foreman — aki tavaly novemberben kaparintotta meg a címet — a 29. mérkőzésén először kapott ki.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-06-08: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
A Csíki Játékszín a kézdivásárhelyi Vigadóban ma 19 órától Somerset Maugham Imádok férjhez menni című háromfelvonásos, zenés vígjátékát mutatja be. Rendező: Parászka Miklós. Az előadásra az Illyés Kinga-, Tompa Pufi- és nyugdíjasbérletek érvényesek, a fennmaradt helyekre jegyet is lehet váltani.
2010-06-08: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a gidófalvi születésű sepsiszentgyörgyi
özv. DEREGÁN JÓZSEFNÉ
SZÉKELY IRMA
életének 89. évében hosszas betegség után elhunyt.
Temetése 2010. június 8-án 14 órakor lesz a Vártemplom ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
5773