Gázrobbanás Nagybacon határában

2010. június 8., kedd, Közélet

Vasárnap éjjel 11 óra után néhány perccel hatalmas robbanás rázta meg Nagybacont, levegőbe repült a falu bejárata előtt, a 122-es, Sepsiszentgyörgyöt Baróttal összekötő megyei úttól mindössze tizenöt méterre a Kézdivásárhely—Barót fő gázvezeték — közölte György Ervin prefektus.

A másfél méter mélyen fekvő vezeték robbanása 5—7 méter hosszan felszakította a földet, törmelékkel töltötte meg az utat. A késő órának köszönhetően senki nem sebesült meg, ha napközben történik a robbanás, tragikus következményei lehettek volna, ugyanis igen sokan piknikeztek a környéken.

A kivonuló szakemberek azonnal elzárták a gázt, és hajnali fél négyre sikerült végezniük a helyzetfelméréssel, a következő napokban Nagybacon és a környék ideiglenesen a Gyergyószentmiklós—Csíkszereda vezetékből kapja a gázt. A robbanás vélhetően egy elavult, 1958-ból származó gázcső miatt következett be. A kivizsgálás folytatódik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-06-08: Közélet - Farkas Réka:

Nem jár több erdő a Mikes családnak? (Döntött a megyei földosztó bizottság)

Nem kaphatja vissza a Mikes család a több ezer hektár visszaigényelt erdőt, legelőt, a megyei földosztó bizottság az erdészet dokumentumait találta meggyőzőbbnek, és elutasították a grófi család kérését. Az ügyben a bíróság hozza meg a végső döntést.
2010-06-08: Közélet - Farcádi Botond:

A megyére bízták az utat

Túlságosan megterhelő volt Zágon és Nagyborosnyó költségvetése számára a DC17-es községi út karbantartása, ezért átminősítették megyeivé. Az erről szóló határozatot legutóbbi ülésén ellenszavazat nélkül fogadta el Kovászna Megye Tanácsa. Így ezentúl a megyei önkormányzat gondoskodik az útszakasz karbantartásáról.