Kiürülnek-e a kovásznai szállodák?

2010. június 8., kedd, Közélet

Az állami protokollalap Fenyő Szállója, melynek felújítását évek óta tervezik, de az folyton csúszik

Elterjedt a hír, hogy megvonja a nyugdíjasoknak járó üdülési kedvezményeket a kormány. A kovásznai szállodákat az ismert okokból sarokba szorította volna az intézkedés. Megérdeklődtük, mire számítanak a közeljövőben.

Sütő Magdolna, a Héphaisztosz Szálló igazgatónője úgy tudja, a kormánydöntés valóban megvonást jelent, Kovásznát azonban ez kevésbé érinti, mint másokat, ide ugyanis főleg kezelőjeggyel érkeznek a nyugdíjasok, erre a kedvezményre pedig nem vonatkozik a bejelentett költségcsökkentés. „Mihai Şeitan munkaügyi miniszter azt nyilatkozta, szeptember elsejétől ismét lesz kezelési jegy. Most júniusban különben nálunk telt ház van, 11-én érkezik a következő turnus."

A szakember úgy tudja, az intézkedés főleg a tengerparti üdültetést és Szovátát sújtja, s bár saját helyzetüket illetően sem túl optimista, a Héphaisztoszban e nyáron a helyeknek reménye szerint talán a fele foglalt lesz. Arról már korábban tudtak, hogy július-augusztusban saját lábukon kell megállniuk, magánszemélyeknek szánt olcsóbb üdülési ajánlataikat meghirdették az interneten és a turisztikai irodákon keresztül, és érkeznek már a jelentkezések, a Héphaisztosz még két izraeli csoportot is fogad. Üdülőjegyet magáncégek, bankok is osztottak különben alkalmazottjaiknak korábban, a válság persze nem kedvez e nyaraltatási formának sem.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-06-08: Belföld - Csinta Samu:

Belföldi hírek

„Elkaszálták" a lusztrációs törvényt
Az alkotmánybíróság tegnap többségi szavazattal úgy döntött, alkotmányellenes a lusztrációs törvény.
2010-06-08: Közélet - Hecser László:

Mi nem tetszik a külügynek (Testvérvárossal gyarapodik Barót)

Barót városi tanácsa egyöntetű szavazással jóváhagyta a Békés megyei Sarkaddal kötendő testvérvárosi szerződést.