Testvérvárossal gyarapodik BarótMi nem tetszik a külügynek

2010. június 8., kedd, Közélet

Barót városi tanácsa egyöntetű szavazással jóváhagyta a Békés megyei Sarkaddal kötendő testvérvárosi szerződést.

A testület ülésén kiderült, hogy az előkészített szerződést több helyen is kénytelenek voltak megváltoztatni a városháza jogászai: a törvényesség betartásához a tervezett szöveget a belügyminisztérium és a külügyminisztérium hivatalnokainak is láttamozniuk kell, ők pedig kifogásokkal éltek. Míg a belügyieknek csak apróbb észrevételeik voltak, addig a külügy szerint nem kell a közös történelmi és kulturális gyökerekre, a testvériségre, illetve a két ország közeledésére vagy a politikai és gazdasági változásokra sem hivatkozni...

A tanácstagok szerint, bár ezek a szempontok nem kerültek be a szerződésbe, azok szellemében fognak cselekedni. Nagy István polgármester kifejtette: a két város közt erősnek kell lennie az intézmények közti kapcsolatnak is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-06-08: Közélet - B. Kovács András:

Kiürülnek-e a kovásznai szállodák?

Az állami protokollalap Fenyő Szállója, melynek felújítását évek óta tervezik, de az folyton csúszik
Elterjedt a hír, hogy megvonja a nyugdíjasoknak járó üdülési kedvezményeket a kormány. A kovásznai szállodákat az ismert okokból sarokba szorította volna az intézkedés. Megérdeklődtük, mire számítanak a közeljövőben.
2010-06-08: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Mozgásban a fiatalok

A program hivatalos neve Háromszék mozgásban, de a fiatalok legújabb rendezvényéről, a Hárit (Háromszéki Ifjúsági Tanács) karavánjáról van szó.