A kőröspataki tűzoltók a legjobbak

2010. június 8., kedd, Közélet

Legalábbis ez derült ki a vasárnap Bölönben tartott versenyen, melyen tíz csapat mérte össze tudását, s az uzoniakat és árkosiakat megelőzve Sepsikőröspatak alakulata nyerte az első helyet s ezáltal az országos versenyen Háromszék képviseletének jogát.

A vasárnapi versenynek egyébként megadták a módját a bölöniek, a bandérium vezetésével vonultak végig a csapatok a falun, ki a sportpályára, ott zajlottak a versenyszámok (stafétázás tűzoltó módra, a felszerelés összeállítása, akadályverseny), ott oltották a maguk gyújtotta tüzet, s ott itták az áldomást egy jól sikerült napra. Háromszék legjobb önkéntes tűzoltó-alakulata, Sepsikőröspatak csapata már többször képviselte a megyét az országos versenyen, sőt, azon a szinten is értek el első helyezést. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-06-08: Közélet - :

Hidvégen is razziáztak

Folytatták a nagyszámú roma közösséggel rendelkező településeken szervezett razziák sorát. Előpatak és Nagyborosnyó után Hidvégen szervezett elrettentő akciót a rendőrség.
2010-06-08: Közélet - :

Lehet horgászni a Rétyi-tavon

Feloldották a horgásztilalmat a Rétyi-tavon. A hét végén szinte helyet sem lehetett kapni a tóparton, több mint száz horgász vetette ki a horgot a nagy fogás reményében.