Mi, hol, mikor?

2010. június 9., szerda, Mi, hol, mikor?

Színház

* A Csíki Játékszín ma 19 órától Somerset Maugham Imádok férjhez menni című háromfelvonásos, zenés vígjátékát mutatja be a kézdivásárhelyi Vigadóban. Rendező: Parászka Miklós. Az előadásra az Illyés Kinga-, Tompa Pufi- és nyugdíjasbérletek érvényesek, a fennmaradt helyekre jegyet is lehet váltani.

* A sepsiszentgyörgyi Tamá­si Áron Színház Makszim Gorkij A nap fiai című darabját a nagyteremben csü­törtökön 19 órától a Székely János-, Illyés Gyula- és Ionesco-bérleteseknek játssza (román feliratozással). Rendező: Zakariás Zalán.

Zene

* Az Árkosi Művelődési Központban ma 18 órától kamarahangverseny. Fellép: Alice Trimfa (zongora), Papp Csongor (fuvola), Bálint József (ének).

* A kézdivásárhelyi Vigadóban ma és holnap 16 és 17.30 órától a Molnár Jó­zsiás-iskola zene szakosai évzáró, nyilvános minikoncertet adnak.

Előadás gyermekeknek

Az Árgyélus Színház ― Écsi Gyöngyi mesemondó, énekes, bábművész és zenésztársa, Kováts Marcell — Az életnek és a halálnak a vize című bábos meseelőadását csütörtökön 12 órától Sepsiszentgyörgyön a Nicolae Colan Általános Iskolában mutatja be.

Rádió

A Marosvásárhelyi Rádió ma 12.15 órakor kezdődő, Miben segíthetünk? című műsorának meghívottja Schmidt Lóránd, a Maros Megyei Szociális Gondozási és Gyermekjogvédelmi Főigazgatóság végrehajtó igazgatója, aki az idős személyek és gyermekek szociális gondozásával kapcsolatos kérdésekre válaszol a 0265 307 777-es vagy a 0365 424 433-as telefonon, illetve a 0755 044 519-es SMS-számon, valamint a mibensegithetunk@radiomures.ro e-mail címen. Műsorvezető: Agyagási Levente.

Kékfény

Autóból lopott. Hétfőn reggel értesítette a kézdivásárhelyi rendőrséget egy gyimesfelsőloki (Hargita megye) lakos, hogy csak néhány percre hagyta bezáratlanul a kocsiját a város egyik utcáján, s valaki ellopta belőle a felesége táskáját a benne levő videokamerával, telefonnal és személyi irataival. Rövid idő alatt azonosították a gyanúsítottat egy helybeli 14 éves fiú személyében. Minden ellopott holmit megtaláltak nála. Az eset kapcsán a rendőrség ismételten felhívja az autósok figyelmét, hogy percekre se hagyják nyitva a kocsijuk ajtaját, húzzanak fel minden ablakot. Lehetőleg parkoljanak erre szánt, megvilágított helyeken, ne hagyjanak a kocsiban láthatóan értékes tárgyakat, iratokat. Ha kirabolták a kocsit, lehetőleg ne kutassanak benne a rendőrség megérkezéséig, hogy ne semmisítsék meg a tolvaj által hagyott nyomokat.

Közlekedés

Vigyázat a traktorokra. A mezőgazdasági munkálatok élénkülésével gyakran találkoznak a közlekedésrendészek közúton olyan traktorokkal, amelyeknek nincs mit keresniük ott, ugyanis nem íratták be a forgalomba. Pénteken Szárazajtán I. Attila (30) helybeli lakost érték tetten, amint egy DC 44-es beíratlan pótkocsis traktort vezetett, bár nincs jogosítványa. A traktort ifj. B. István adta a kezére. Mindkettejüket felelősségre vonják.

(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden

Vetítés. A háromszéki EKE előadás-sorozata kereté­ben ma 19 órától a Kós Károly Szakközépiskola dísztermében az Amerikában élő Antonescu Traian Ignác tart vetített képes előadást Costa Ricáról.

Hobbi klub. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 16 órától a Hobbi Cserebereklub tart találkozót. Minden gyűjtőt és érdeklődőt elvárnak.

Let’s Start Talking. Amerikai önkéntesekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és ingyen gyakorolhatják angol tudásukat. Jelentkezni a Vö­röskereszt sepsiszentgyörgyi székhelyén, a Kós Károly út 7. szám alatt lehet vasárnap 17―18 óráig. Telefon: 0747 554 157 (csak angolul).

Találkozó. A szívbetegek sepsiszentgyörgyi egyesülete csütörtökön 17 órától tart megbeszélést a megyei kórház étkezdéjében.

Áramszünet. Ma 9—16 óráig Sepsiszentgyörgyön a Román Hadsereg utcának a vasúttól a város széléig tartó szakaszán, a Termés és a Gyertyánffy Ferenc utcában, mától péntekig naponta 8.30—14 óráig Kézdivásárhelyen a Temető, Bem, Matkó István, Domb, Kovács, Kőrösi Csoma Sándor utcában, valamint a 4—29-ig számozott udvarterekben, csütörtökön 9—16 óráig Komollón a 2-es transzformátor körzetében, pénteken 9—16 óráig Kilyénben a 2-es transzformátor körzetében, 9—17 óráig Bará­toson szünetel az áramszolgáltatás.

Elzárják az ivóvizet csütörtökön 9—12 óráig Sepsiszentgyörgyön az Állomás utcában, az 1918. December 1. úti, Közép utcai cégeknél, a Lendület sétány 17—24-es tömbházaiban és a Szorgalom sétány 25—36-os tömbházaiban. A szolgáltatás újrakezdése után rövid időre a víz zavaros lehet, amiért a fogyasztók megértését kérik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-06-08: Közélet - :

Lehet horgászni a Rétyi-tavon

Feloldották a horgásztilalmat a Rétyi-tavon. A hét végén szinte helyet sem lehetett kapni a tóparton, több mint száz horgász vetette ki a horgot a nagy fogás reményében.
2010-06-09: Sport - :

Sport

Felső-Háromszék zászlóvivője Kézdialmás
Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy Kézdialmás lett a felső-háromszéki birkózás zászlóvivője. Tamás Károly edző nem elégszik meg azzal, hogy a szentgyörgyi birkózósport úgymond szatellitcsoportja legyen, hanem rangos verseny — lásd a hét végi Háromszék Kupa vetélkedőjét — szervezésével is igyekszik bizonyítani: itt valóban otthonra talált e sportág.