Minisztériumi jelentés a slatinai gyermekhalál ügyében

2010. június 9., szerda, Közélet

Cseke Attila egészségügyi miniszter jóváhagyta annak a bizottságnak a jelentését, amely a Slatina megyei sürgősségi kórházba alkartörés után beutalt kisfiú halálának körülményeit vizsgálta.

A kivizsgálás következtetései szerint a mentősök és a sürgősségi ügyeletesek helyesen látták el a beteget, aki viszont nem részesült helyes szakorvosi vizsgálatban sem a baleseti sebészetre való beutalásakor, sem a kórházban való, május 23—26. közötti tartózkodása alatt. A gyermek beutalásakor az ügyeletes orvos nem vette figyelembe a beteg állapotát, nem tartotta be a szakmai előírásokat: nem adta át a beteget a következő ügyeletesnek, sem az osztály orvosainak, ahová beutalta a beteget. A beutaláskor a Slatina megyei sürgősségi kórházban minden felszerelés, gyógyszer és segébdanyag rendelkezésre állt az eset megfelelő ellátásához. Mindezek alapján az egészségügyi minisztérium bizottsága megállapította, hogy az ügyeletes ortopéd orvos és a gyermeksebészet vezető orvosa egyaránt megszegte a munkaköri leírásban foglaltakat. A miniszter jóváhagyta a bizottság javaslatát, hogy értesítsék a megyei kórház fegyelmi bizottságát a kihágások ügyében, megvizsgálva a felmondás lehetőségét is. Ugyanakkor, mivel a minisztériumnak nincs hatásköre orvosi műhibák kivizsgálásában, értesítette az ügyről az Orvosi Kamarát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-06-09: Máról holnapra - Csinta Samu:

A budapesti ,,bezzeg csomag”

Erősödni kezdett tegnap a forint, miközben Orbán Viktor ismertette pártja gazdasági programját a magyar parlamentben.
2010-06-09: Közélet - :

Jobbikos EP-iroda

Európa-parlamenti irodát nyitott Marosvásárhelyen a Jobbik.