Időszerűtlen törvénykezdeményezés

2010. június 9., szerda, Közélet

Időszerűtlen az RMDSZ-es képviselők törvénykezdeményezése, amellyel a napszámosok jogviszonyát kívánják rendezni — véli Fazakas Tibor, az MPP országos alelnöke.

Véleménye szerint válságban nem az adózás kiterjesztésével, hanem kedvezményekkel lehet fellendíteni a gazdaságot. ,,Idegen nyelvű ellenőrök sokaságával akarják elárasztani vidékünket"? — tette fel a kérdést.

Kifejtette, Háromszéken, Székelyföldön a térség jellegéből adódóan is könnyű azonosítani a napszámosokat, idénymunkásokat, hiszen elsősorban a betakarításokkor, például az őszi krumpliszedéskor alkalmazzák őket. ,,Jó alkalom lesz majd egy-egy ilyen célzott ellenőrzés, amikor halomra büntethetik a székelyeket. Azokat is, akik kalákába gyűlnek össze dolgozni, vagy a szomszédnak segítenek, hisz nem tudják bizonyítani, hogy nem pénzért teszik" — mondta Fazakas.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-06-09: Közélet - :

Jobbikos EP-iroda

Európa-parlamenti irodát nyitott Marosvásárhelyen a Jobbik.
2010-06-09: Közélet - :

A nemzeti kérdést csak az autonómia oldhatja meg (Márton Árpád a szerbiai választásokról)

A nemzeti kisebbségek gondjait csak akkor lehet megoldani, amikor saját maguk dönthetnek arról, miként akarnak tanulni, és kultúrájukat hogyan akarják kifejezni és fejleszteni — fogalmazott politikai nyilatkozatában Márton Árpád háromszéki parlamenti képviselő.