Takarékoskodik a megyei tanács

2010. június 9., szerda, Közélet

Birtokon belül, immár takarékoskodhatnak

Húsz százalékkal sikerült csökkenteni a fogyóanyag-kiadásokat a megyeházán pusztán azzal, hogy az alárendelt intézmények által eddig külön-külön beszerzett papírokat és egyéb eszközöket legutóbb egységesen, a legalacsonyabb áron vásárolták meg — közölte tegnap Tamás Sándor megyeitanács-elnök arra a kérdésre, hogy miként próbálják kivenni részüket az általános megszorításokból.

Ez természetesen nem elég, és egyetértek azzal, hogy zsugorítani kell a béralapot is, bár ezt csak elbocsátásokkal látom megvalósíthatónak, hiszen van olyan alkalmazottunk, aki 504 lejt kap havonta, ebből már nem lehet lefaragni — tette hozzá. Szerinte az állami intézményeknél szükséges létszámcsökkentés és a meglévő hatásköri párhuzamosságok, átfedések felszámolása is jelentős megtakarításokat eredményezhet, azt azonban nem találja kirívónak, hogy Háromszéken — a lakosság számához mérten — több a hivatalnok, mint máshol: szerinte itt is ugyanannyi munkát kell elvégezni, mint pl. Kolozs megyében. A megyei tanács elnöke a legnagyobb eredményt az albérleti viszony megszüntetésétől várja: ha a volt tulajdonosnak visszaszolgáltatott megyeházából elköltöztetnek néhány igazgatóságot, a jelenlegi 6500 eurós havi bérnek felét sem kell majd fizetni. Ez megoldható, a két év alatt felújított Bazár (ma képtár) épületében is van néhány irodahelyiség, az útügyi osztály a szintén saját tulajdonú Termés utcai ingatlanban (az Állomás negyedben) rendezkedhetne be, a szociális és gyermekjogvédelmi igazgatóságok pedig januártól remélhetőleg a Sajtó utcában működhetnek, az egykori szerkesztőségi épület teljes, a tartószerkezet megerősítését is felölelő tatarozására ugyanis van pénz a költségvetésben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-06-09: Belföld - Csinta Samu:

Belföldi hírek

Rengett a föld
Tegnap délután 18.16 órakor a Richter-skálán 4,8 fokos földrengést mértek, amelynek epicentruma Vrancea megyében volt 120 kilométeres mélységben.
2010-06-09: Közélet - Hecser László:

Szerződés nélkül a közszállító

Barót tanácsa elfogadta a helyi közszállítási vállalat, a Transloc 2009-es pénzügyi beszámolóját. A cég nyereséggel zárt, ám gondok is akadnak háza táján, a vezetőtanács — valójában a tanácstagok, hiszen ők alkotják a testületet — hamarosan számba veszi a lehetséges megoldásokat.