Összefogás a magyarországi árvízkárosultakért

2010. június 12., szombat, Közélet

Segélygyűjtési akciót kezdeményezett az EMNT háromszéki szervezete. Elsősorban ásványvízzel, száraz élelmiszerekkel próbálják segíteni a magyarországi árvízkárosultakat.

A gyűjtést jövő hét szombatjáig folytatják. Az adakozókat Sepsiszentgyörgyön a Csorgó utca 1. szám alatt vagy a városközpontban, a Tribel vendéglővel szembeni bejáróban várják naponta 9—17 óra között.

Az ügynek sikerült megnyerni az MPP helyi szervezetét is, Konsza Samu utcai székházukban a pénzadományokat fogadják. A gyűjtésben részt vesz az SZNT, a Sugás nyugdíjas-klub, az EMI és más civil szervezetek is. Lapzártáig az RMDSZ még nem jelezte részvételi szándékát.

A mostani gyűjtés sürgősségi elsősegélynyújtás, az árvíz dúlta vidékek újraépítésében hosszabb távon is részt kívánnak venni — mondta Jakabos Janka, az EMNT háromszéki szervezetének elnöke. A prioritások megállapítására Tőkés László európai parlamenti képviselő Magyarországon tájékozódik, ezt követően kerül sor a stratégia felépítésére.

A gyűjtésben való részvétellel pártatlan szolidaritásról tesznek tanúbizonyságot a háromszéki politikai és civil szervezetek, a lakosság — hangsúlyozta Jakabos.

A segíteni óhajtók a 0728 858 730-as (Jakabos Janka) és 0756 911 051-es (Fábián László) telefonokon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-06-12: Kovakő - diákmelléklet - :

A szomszéd füve mindig zöldebb… (Hogyan zajlik a tanítás a világ más iskoláiban?)

Napjainkban a diákok évfolyamokra különválasztott, ergonomikusan berendezett termekben, szakképzett tanároktól sajátíthatják el a tudást, míg régen a tanulás lehetősége csupán a papi növendékeknek adatott meg, korántsem ilyen ,,luxuskörülmények" között.
2010-06-12: Közélet - :

Közös gondok, közös megoldások (Kolozsvári magyar felsőoktatási fórum)

A romániai és a magyarországi felsőoktatás ugyanazokkal a problémákkal és kihívásokkal küzd, mindkét rendszer irányítói tartalmi, szerkezeti és anyagi nehézségekkel szembesülnek — fogalmazott Szabó Gábor, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke, aki tegnap Kolozsváron román—magyar felsőoktatási fórumon vett részt. Jelent volt Ionel Haiduc, a Román Tudományos Akadémia elnöke is, és képviseltette magát a román rektori konferencia vezetősége.