Biciklis felvonulás Kovásznán

2010. június 23., szerda, Közélet

Ötven bringás ,,vette a lapot", és megjelent a polgármesteri hivatal által kezdeményezett biciklis felvonuláson.

A szervezők egyrészt azt akarták megmutatni, hogy kerékpárral a városi forgalomban is jól lehet haladni, másrészt, hogy szórakoztató, de egészséges is ez a sport. A biciklisek a központ—Tündérvölgy—Sikló alja útvonalat tették meg oda-vissza, összesen több mint tíz kilométert. A legfiatalabb bringás alig ötéves, a legidősebb 67 éves is elmúlt. Velük tartott kerékpáron Lőrincz Zsigmond polgármester, Butyka Gyula tanácstag autóval követte a csapatot, biztosítva a ,,technikai hátteret". A túrán többen felvetették: hetente kellene szervezni hasonló megmozdulást. Butyka Gyula azt is elmondta, ha a városban lenne kerékpárkölcsönző, a turistákat is be lehetne vonni hasonló túrákba. (Bokor Gábor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-06-23: Közélet - :

Új székházban a szentléleki közbirtokosság

A kézdiszentléleki Fagus Közbirtokosság 2000-ben alakult, és több évig lerobbant épületben működött.
2010-06-23: Világfigyelő - :

Meghallgatta a Fidesz az MSZP jelöltjét (Államfőválasztás előtt Magyarország)

Az MSZP államfőjelöltje nem pártkatonának, nem ,,dzsungelharcosnak", hanem független, baloldali értelmiséginek tartja magát. Így mutatkozott be Balogh András (a fotón) a Fidesz—KDNP frakcióülésén, ahol a kormánypártok képviselői meghallgatták őt, majd elképzeléseiről kérdezték.