0—0Görögország—Argentína 0—2

2010. június 24., csütörtök, Közélet

Polokwane, Peter Mokaba Stadion, 38 891 néző. Vezette: Ravshan Irmatov (üzbég). Görögország: Corvasz—Vintra, Morasz, Kirgiakosz, Toroszidisz (Pacacoglu, 55.), Ciolisz, Papadopulosz, Papasztatopulosz, Karagunisz (Szpiropulosz, 46.), Kacuranisz (Ninisz, 54.), Szamarasz. Edző: Otto Rehhagel.

Argentína: Romero—Otamendi, Demichelis, Burdisso, C. Rodriguez, Bolatti, Veron, M. Rodriguez (Di María, 68.), Messi, Agüero (Pastore, 77.), Milito (Palermo, 80.). Edző: Diego Armando Maradona. Gólszerzők: Demichelis (77.), Palermo (89.). Sárga lap: Karagunisz (30.), illetve Bolatti (76.).

Az első félidő nagy része argentin fö­lénnyel telt, a görögök főként a védekezéssel voltak elfoglalva, és az ellentámadásokra alapoztak. A 19. percben Verón kísérletezett mintegy 28 méterről, a hellének hálóőre azonban kiütötte a labdát a léc alól. A dél-amerikaiak folyamatosan támadtak, az európai alakulat játékosai pedig egyre kevesebbszer értek a labdához. A véghajrá­ban Corvasz kétszer is megmenti csapatát: előbb Maxi Rodriguez, majd Messi lövését kellett bravúrosan hárítania. A szünet után Otto Rehhagel tanítványai továbbra is nagyon defenzív futballt játszottak, sőt, egy pillanatra sem tudták átvenni a kezdeményezést. Ezzel ellentétben hatalmas fölényben focizott Maradona alakulata, játékosai pedig rendre hagyták ki a ziccereket. Igaz, ehhez kellett Corvasz, a görögök kapusa is, aki nagyon remek napot fogott ki. Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik — tartja a mondás. Hát az argentinok addig rohamozták a görög kaput, amíg be nem vették, és ezt már Zeusz sem tudta megakadályozni. A 77. percben egy jobb oldali szöglet után az ötösön pattogott a labda, amit akarva vagy akaratlanul kézzel továbbított az egyik csapattársa Demichelisig, aki habozás nélkül a léc alá lőtte (1—0). A 89. percben Messi verekedte át magát a teljes görög védelmen, erős lövését Corvasz még védte, a kipattanó labdát azonban a csereként beálló Palermo a bal sarokba küldte (2—0). A véghajrában már nem történt semmi, a lefújást követően az égszínkékek örömittasan ünnepelték a továbbjutást. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-06-24: Közélet - :

Dél-Korea—Nigéria 2—2 (1—1) (B-csoport)

Június 22. Durban, Moses Mabhida Stadion, 55 000 né­ző. Játékvezető: Benquerenca (portugál). Dél-Korea: Dzsung Szung Rjong—Csa Du Ri, Li Jung Pjo, Cso Jong Hjung, Li Dzsung Szu—Kim Dzsung Vu, Ki Szung Jong (Kim Dzse Szung, 87.), Park Dzsi Szung, Li Csung Jong, Park Dzsu Jung (Kim Dong Dzsin, 93.)—Jom Ki Hun (Kim Nam Il, 64.).
2010-06-24: Közélet - :

Egyesült Államok—Algéria 1—0 (0—0) (C-csoport)

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 35 827 néző. Játékvezető: De Bleeckere (belga). Egyesült Államok: Howard—Cherundolo, Bornstein (Beasley, 81.), DeMerit, Bocanegra—Donovan, Bradley, Edu (Buddle, 64.), Dempsey—Altidore, Gomez (Feilhaber, 46.). Algéria: M’Bolhi—Bugerra, Hallis, Jahja, Belhadzs—Laszen, Jebda, Ziani (Gudiura, 69.)—Kadir, Dzsebbur (Gezzal, 66.), Matmur (Szaifi, 86.). Sárga lap: Jebda, Altidore Jahja, Laszen, Beasley, Jahja. Kiállítva: Jahja (93.). Gólszerző: Donovan (91.).