0—0, 0—0, 0—0, 5—3 NyolcaddöntőParaguay—Japán 0—0

2010. június 30., szerda, Közélet

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion. 36742 néző. Vezette: Frank De Bleeckere (belga). Paraguay: Villar—Bonet, Álcaraz, Da Silva, Morel, Vera, Ortigoza (Barreto, 75.), Riveros, Santa Cruz (Cardozo, 93.), Benítez (Valdez, 59.), Barrios. Japán: Kavasima—Komano, Nakazava, Tanaka, Nagatomo, Haszebe, Abe (Nakamura K., 81.), Okubo (Tamada, 105.), Endo, Macui (Okazaki, 66.), Honda. Sárga lap: Riveros (118.), illetve Macui (58.), Nagatomo (72.), Honda (90+3.), Endo (114.).

A Japán középkezdés után gyorsan elcsendesedett a játék. A találkozó 20. percéig kellett várni az első helyzetig: akkor Barrios vette át nagyszerűen a labdát a japán 16-os szélén, majd 6 méterről lőtt, de Kavasima védeni tudott. A 22. percben Macui 26 méterről lőtt kapura, a labda pedig a felső lécről pattant ki. Az első félidő véghajrája a japánoké volt, de találat továbbra sem született. Szünet után is tovább folytatódott az unalmas és ötlettelen játék, komolyabb ziccert egyik csapata sem hozott össze. Kilencvenpercnyi száraz foci után következett a hosszabbítás. A ráadás első félideje sem hozott gólokat, helyzeteket viszont igen. A hosszabbítás második felében sem esett találat, így maradt a gól nélküli döntetlen, és következtek a tizenegyes rúgások. Paraguy kezdte, Barreto pedig a jobb alsóba lőtt (1—0), Endo félmagasan a kapu bal oldalába küldte a labdát (1—1). A következő körben Barrios lőtt a bal alsóba, Kavasima rajta volt (2—1), Haszebe óriási erővel lőtt a kapu jobb oldalába (2—2). A harmadik sorozatban Riveros középre gurította a lasztit, miután Kavasimát elküldte a kapu jobb sarkába (3—2), Komano az első bakizó, a felső lécet találta el (3—2). A negyedikben Valdez bombázott a léc alá (4—2), Honda nyugodtan a jobb alsóba gurította a labdát (4—3). Az utolsó 11-est Cardozo végezhette el, és nem hibázott (5—3), Paraguay pedig bejutott a legjobb nyolc közé. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-06-30: Közélet - :

Brazília—Chile 3—0 (2—0) (Nyolcaddöntő)

Június 28. Johannesburg, Ellis Park 54 086 néző. Játékvezető: Howard Webb (angol). Brazília: Julio César—Maicon, Lucio, Juan, Bastos—Dani Alves, Gilberto Silva, Kaká (Kleberson, 81.), Ramires—Luis Fabiano (Nilmar, 76.), Robinho (Gilberto Melo, 85.). Chile: C. Bravo—Isla (Millar, 62.), Contreras (Tello, 46.), Jara, Fuentes—Vidal, Carmona, Beausejour—Sánchez, Suazo, González (Valdivia, 46.). Sárga lap: Kaká, Vidal, Fuentes, Ramires, Nilmar. Gólszerző: Juan (34.), Luis Fabiano (38.), Robinho (60.).
2010-06-30: Közélet - Szekeres Attila:

Sok víz között (A vad vizek medrükbe visszatérnek)

Bácsteleken erősítik a Falu-pataka töltését
Tegnap estére nem romlott az egy nappal korábbi árvízhelyzet Háromszéken — közölte érdeklődésünkre Maria Veronica Cocerhan, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség illetékese. Újdonság, hogy kitolták a vészhelyzet valószínű határidejét. Eszerint csütörtökön 16 óráig tart a vörös jelzés a Feketeügy Réty alatti szakaszán, ugyanaddig a narancssárga jelzés az Olt teljes háromszéki szakaszán. Sánta Gyula kökösi polgármestertől megtudtuk, a Feketeügy szintje a község területén az egész nap folyamán csökkent.