2—0 NyolcaddöntőBrazília—Chile 3—0

2010. június 30., szerda, Közélet

Június 28. Johannesburg, Ellis Park 54 086 néző. Játékvezető: Howard Webb (angol). Brazília: Julio César—Maicon, Lucio, Juan, Bastos—Dani Alves, Gilberto Silva, Kaká (Kleberson, 81.), Ramires—Luis Fabiano (Nilmar, 76.), Robinho (Gilberto Melo, 85.). Chile: C. Bravo—Isla (Millar, 62.), Contreras (Tello, 46.), Jara, Fuentes—Vidal, Carmona, Beausejour—Sánchez, Suazo, González (Valdivia, 46.). Sárga lap: Kaká, Vidal, Fuentes, Ramires, Nilmar. Gólszerző: Juan (34.), Luis Fabiano (38.), Robinho (60.).

A két dél-amerikai csapat találkozóján a nagyobbik esélyes Brazília irányította a játékot, diktálta az iramot, ami viszont nem jelentette azt, hogy Chile feladta a küzdelmet. Nem adta fel, tette a maga dolgát, amennyire a brazilok engedték, akik a jó védekezés mellett igyekeztek gólokat is szerezni. A 34. percben Maicon jobb oldali szögletét az előrehúzódó Juan nagy erővel fejelte a léc alá. 1—0. Négy perccel később egy remek brazil ellentámadás végén Robinho passzolt a középen álló Kakához, aki finom mozdulattal Luis Fabianót hozta helyzetbe, s ő szépen elvitte a labdát Bravo mellett, majd az üres kapuba helyezte. 2—0.

Szünet után sem változott a játék képe. A brazilok magabiztosan fociztak, s ezzel nem csak az előnyt tudták tartani, hanem arra is jó volt, hogy növeljék előnyüket. Az 59. percben Ramires hatalmas lendülettel indult meg a chilei kapu felé, aztán Robinho elé tette a labdát, aki nagyszerű mozdulattal a kapu bal oldalába csavart. 3—0. A 75. percben Suazo szépíthetett volna, miután Luciót átjátszotta, megcélozta ugyan a jobb felső sarkot, de pechjére Julio César hárítani tudta lövését. Nem vitás, Brazília győzelme ilyen arányban is megérdemelt. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-06-30: Magazin - József Álmos:

Kilencvenhat éve tört ki az első világháború

IV. Károly Kézdivásárhelyen
Az első világháború az európai nagyhatalmak hatalmi versengésének következményeként tört ki, a hadüzenet közvetlen oka viszont Ferenc Ferdinánd főherceg, a monarchia trónörököse és hitvesének meggyilkolása volt 1914. június 28-án Szarajevóban.
2010-06-30: Közélet - :

Paraguay—Japán 0—0 (0—0, 0—0, 0—0, 5—3) (Nyolcaddöntő)

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion. 36742 néző. Vezette: Frank De Bleeckere (belga). Paraguay: Villar—Bonet, Álcaraz, Da Silva, Morel, Vera, Ortigoza (Barreto, 75.), Riveros, Santa Cruz (Cardozo, 93.), Benítez (Valdez, 59.), Barrios. Japán: Kavasima—Komano, Nakazava, Tanaka, Nagatomo, Haszebe, Abe (Nakamura K., 81.), Okubo (Tamada, 105.), Endo, Macui (Okazaki, 66.), Honda. Sárga lap: Riveros (118.), illetve Macui (58.), Nagatomo (72.), Honda (90+3.), Endo (114.).