JegyzetElsiettem

2010. július 15., csütörtök, Sport

Én, kis naiv, azt hittem, hogy a világbajnokság feldobta szerény kis megyei labdarúgásunkat, s a világbajnokság befejezésével egy időben labdarúgóink véget vetettek a nagy nyári szünidőnek, s munkához láttak, szorgalmasan gyakorolják azt, ami a televíziós közvetítések során megragadta figyelmüket.

Két délután sebtében lejártam néhány falusi stadiont, de mindenütt néma csend fogadott, s ami még elszomorítóbb, a legkisebb jelét sem láttam a felkészülés megkezdésének.

Mi tagadás, ezt a ,,sétát" elsiettem. Elfelejtettem, hogy megyénk labdarúgásában nem ismert az aki korán kel, aranyat lel aranymondás; hogy itt, mifelénk az a labdarúgók igazi öröme, ha nevezik csapatukat a bajnokságba, ha megteremti a helyi önkormányzat a bajnokságban való szereplés feltételeit, mert szponzorokra nemigen számíthatnak... Amikor a szereplés feltételeit említettem, nem gondoltam nagy dolgokra — például edző szerződtetésére, a játékosok fizetésére, játékprémiumra, a heti öt edzés bevezetésére... —, hanem csak a legszükségesebbekre, mint a pálya karbantartása, a felszerelés, a kiszállások biztosítása, a bírói díjak, a kötelező ifjúsági csapat szerepeltetése.

Maradnunk kell tehát az évtizedek során berögződött, régi gyakorlattal, az úgymond ,,hegy alatti abrakolással" (a rajt előtt egy-két héttel tartunk heti egy-két edzést...). Tíz nap múlva kezdődik az I. liga — reméljük, vuvuzela nélkül —, s újra lesz, ami élénken tartsa érdeklődésünket, figyelmünket. Jó szórakozást, labdarúgóbarátok!

(áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-07-15: Sport - :

Bajnokok Ligája (Labdarúgás)

A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának kedden játszott első mérkőzései:
2010-07-15: Család - Jártó Kocsis Edit:

Szakmai ártalom (Doktor Bubó esetei)

Légy Lili nemrég érte el a nyugdíjaskort, és hazaköltözött falura a könnyebb megélhetés kedvéért.