India lesz a legnépesebb?

2010. július 17., szombat, Magazin
India lehet a világ legnépesebb országa már 2026-ra, azaz 16 éven belül megelőzheti Kínát — ez áll az indiai kormány legfrissebb demográfiai előrejelzésében. India lélekszáma jelenleg 1,1 milliárd, Kínáé 1,35 milliárd.

Az indiai számítások szerint 2026-ra 371 millió fővel gyarapszik a szubkontinens lakossága, amivel megelőzi Kínát. India nemzetgazdasága évente 9 százalékkal gyarapszik, a világon csak Kína előzi meg. A jelentés arra is kitér, hogy a tizenéves indiai lányok negyede 18 éves korára vagy terhes, vagy már anya, továbbá hogy az iskolát otthagyó bakfisok közül sokkal többen szülnek tizenévesen, míg a tanulmányaikat sikerrel elvégzők kevesebb gyermeket hoznak a világra. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-07-17: Magazin - :

Kórus énekli az élet kódját

Brit kutatók és zeneszerzők olyan kórusművet álmodtak meg, amelyben az énekesek saját genetikai kódjuk részleteit éneklik el.
2010-07-17: Élő múlt - Gazda József:

Mindent bekebelezni... (A Székelyföld elrománosításának kísérlete, 8.)

Gyanús ügyletek
Önmagában az, hogy Csíkszeredában ortodox püspökséget létesítettek, lehetne természetes is. Természetes, hiszen a magyar tömbbe beékelt alig százezer román vagy vallási alapon megközelítve: ortodox közösség helyzete teljesen speciális, teljesen más, mint az ország bármelyik más területén élőké. Hiszen ők kisebbségek a szülőföldjükön, vagy még inkább: választott vagy kijelölt hazájukban.