Vargyasi faluünnepKét nap mulatság

2010. július 19., hétfő, Közélet

Szombat délben a baróti Csala kürtje fúvószenekar hívogatójával kezdődött meg Vargyas kétnapos mulatsága a település futballpályáján.

Az első nap rövid, de tömör programjai alatt először a vargyasi tűzoltók gyorsasági, illetve ügyességi bemutatójára került sor, majd a helybeli iskolások furulya-előadását és a baróti katolikus ifjak (BAKI) koncertjét követhette figyelemmel a nagyközönség. Este, a délutáni hőséggel ellentétben, kissé hűvös volt az időjárás, de ez nem zavarta a mulatni vágyó helybelieket és a látogatókat a késő éjszakáig tartó utcabálon, aki meg a mulatozás közepette netán fázott, az a hatalmas tábortűz mellett melegedhetett.

Vasárnap istentisztelettel folytatódott a falunap, majd ezt követően falulátogatás szerepelt a programban. Az érdeklődők meglátogatták az unitárius és a református templomot, a Daniel-kastélyt, a Selyemkerti parkot, az emlékműveket és a helybeli népművészek kiállítását. A délutáni órákban táncműsorokat mutattak be a vargyasi iskolások, nomád íjászatot Bereczki Barnabás és Demeter Vilmos, valamint karaokeshow-nak lehettünk szemtanúi, de akár részesei is. A koncertek sem maradhattak el a falunapok programjából, a Front Line, majd később a baróti Dugó és a haverok koncertjein tombolt a közönség. A kétnapos rendezvényt végül tűzijáték, majd éjszakai mulatság zárta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-07-19: Közélet - Iochom István:

Ló a hitvilágban

Az Incitato művésztábor ideje alatt készített Ló a hitvilágban témájú képekből nyí­lt tegnap kiállítás a kézdivásárhelyi céhtörténeti múzeum Incze László Termé­ben. A megadott téma mellett valamennyi művész egy-egy munkában a Szent György-legendát is megörökítette.
2010-07-19: Közélet - Farkas Réka:

Területvitát rendeznének (Háromszék és Brassó prefektusai)

A megyehatáron levő, tisztázatlan földterületek ügyét szeretné rendezni György Ervin prefektus, ha az áradások miatti készültség megszűnik, tárgyalóasztalhoz ül Brassó megyei kollégájával, Ion Gonţeával, és próbálják számba venni, mely településeken hány hektár föld helyzete tisztázatlan.