Háromszék és Brassó prefektusaiTerületvitát rendeznének

2010. július 19., hétfő, Közélet

A megyehatáron levő, tisztázatlan földterületek ügyét szeretné rendezni György Ervin prefektus, ha az áradások miatti készültség megszűnik, tárgyalóasztalhoz ül Brassó megyei kollégájával, Ion Gonţeával, és próbálják számba venni, mely településeken hány hektár föld helyzete tisztázatlan.

György Ervin elmondta, elsősorban a 18-as törvény alapján visszaszolgáltatott földeknél történtek szabálytalanságok, kihasználták az akkori hatóságok, hogy az egykori termelőszö­vetkezetek nem vették figyelembe a megyehatárt, s a kiosztásnál sem voltak tekintettel a tulajdonosokra. Ahol már kiadták a birtoklevelet, ott legfeljebb bírósági döntés módosíthatja ezt, ám ahol még nem végeleges a helyzet, lehet változtatni — mondta el Kovászna megye prefektusa. Leginkább a Barót környéki ügyek rendezésében bízik, az Ürmös—Ágostonfalva szakaszon zavart okozott az is, hogy időközben megváltoztatták az Olt medrét, a földek egy része átkerült a másik partjára. György Ervin reméli, itt sok esetben sikerül megoldást találniuk, mert ebben a térségben még kevés a birtoklevél.

A két prefektus első alkalommal a helyzetet szeretné pontosan megismerni, felmérni, minek a rendezésére van esély. Ezt követően pontról pontra elemeznek minden ügyet, és próbálnak megoldást találni — mondotta György Ervin.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-07-19: Közélet - Benkő Levente Árpád:

Két nap mulatság (Vargyasi faluünnep)

Szombat délben a baróti Csala kürtje fúvószenekar hívogatójával kezdődött meg Vargyas kétnapos mulatsága a település futballpályáján.
2010-07-19: Közélet - Váry O. Péter:

A hétvége hírei

Magyarország hitel nélkül
Két hétig tartó intenzív tárgyalássorozat után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége visszatért Washingtonba, az Európai Bizottság (EB) pedig elhalasztotta a Magyarországnak nyújtott hitel felülvizsgálatának lezárását.