Sport

2010. július 21., szerda, Sport

Kovásznai versenyző a shotokan-vb-n

A kovásznai, tizenhét éves Kanabé Iván fogja képviselni Háromszéket az isztambuli shotokan-világbajnokságon. A sepsiszentgyörgyi Master Karate Klub kovásznai osztályának versenyzője eddig sorra győzte le ellenfeleit, bíznak benne, hogy a világbajnokságon is megállja helyét — mondta Bibó Ferenc edző. A versenyen való részvétel nagy anyagi megterhelést jelent. Többek között csak Adidas felszereléssel jelenhet meg a versenyző, ennek beszerzése 1800 lejbe kerül. Kanabé Iván anyagi helyzete nem engedi meg, hogy maga állja a költségeket, ezért a fürdővárosban tehetősebb magánszemélyek, cégek adják össze a szükséges összeget. Bokor Gábor

Minifocitorna Ozsdolán

A hét végén — szombaton és vasárnap — sorra kerülő Ozsdolai Napokon minifocitornát is szerveznek, melyre szeretettel várják a jelentkező csapatokat. A nevezési díj 100 lej csapatonként. Bővebb felvilágosításért, nevezésért hívják Nagy Károlyt, az Ozsdolai FC gólzsákját, telefonszáma:0768 402 329. A tornára Ozsdola új sportcsarnokában kerül sor. (á)

Aranyérmes a magyar női váltó

Aranyérmet nyert a Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta összeállítású csapat a debreceni öttusa Európa-bajnokság hétfői női váltóversenyében. A magyarok a vívás nagy részében eredményesen szerepeltek, ám a lengyelektől elszenvedett 7—2-es vereséggel a végére kiszorultak az első három közül, az úszásban — 3x100 méteren — aratott nagy különbségű győzelmükkel azonban két szám után az élre álltak. A lovaglásba aztán megint becsúszott egy-két hiba, így a 3x2000 méteres, lövészetekkel megszakított futásnak a csehek mögött másodikként vágtak neki. Az első lövészet után azonban már megint az élen voltak, és bár mögöttük többször változott a helyzet, ők jó lövészetekkel magabiztosan őrizték pozíciójukat. A második helyen a németek, a harmadikon pedig a lengyelek végeztek a nyolc csapatot felvonultató versenyben.

Plusz két asszisztensről tanácskoznak

A plusz két asszisztens bevezetéséről tanácskozik csütörtökön a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB). A grémium technikai albizottsága Cardiffban ül össze a dél-afrikai világbajnokság bírói tévedései miatt egyre inkább követelt módosítások kapcsán, az egyetlen napirendi pont a két további bíró alkalmazása lesz. A videós segédletről leghamarabb októberben lesz szó. Az 1886-ban alapított IFAB-nak nyolc tagja van, ennek felét 1913 óta a nemzetközi szövetség (FIFA) delegálja, a másik négy vezető pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges. Jerome Valcke, a FIFA főtitkára két hete leszögezte: ez volt az utolsó vb, amelyen még a jelenlegi játékvezetői rendszer működött.

Kérdéses Serena Williams játéka a US Openen

A női tenisztornákat szervező WTA szerint kérdésessé vált a lábsérüléssel bajlódó Serena Williams szereplése az augusztus 30-án rajtoló US Openen. Az amerikai játékost — akinek egy étteremben egy törött üveg vágta el a lábát — meg kell műteni, és noha eddig bizakodó volt, most a WTA szóvivője, Andrew Walker úgy fogalmazott, hogy Serena Williams pályára lépése nem biztos. A 13-szoros Grand Slam-győztes teniszező egyelőre az isztambuli, a cincinnati és a montreali tornát mondta le.

Jordan bírálja LeBron Jamest

A legendás Michael Jordan élesen bírálta két héttel ezelőtti klubváltásáért LeBron Jamest, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik szupersztárját. A 25 éves olimpiai bajnok a Clevelandtől a Miami Heathez igazolt, ahol Dwyane Wade-del és Chris Bosh-sal alkot bivalyerős triót. Az én időmben elképzelhetetlen lett volna, hogy felhívom Larry Birdöt és Magic Johnsont azért, hogy összeálljunk. Én nem együtt akartam játszani velük, hanem le akartam győzni őket! — jelentette ki Jordan, aki a 90-es években szinte egymaga vezette hat bajnoki címre a Chicago Bullst.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-07-21: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Pályázat
Heves és Kovászna megye testvérkapcsolata jegyében nemzetközi ifjúsági rajz- és publikációs pályázatot hirdetnek négy korcsoportban: óvódásoknak, alsó tagozatosoknak, felső tagozatosoknak és középiskolásoknak Ismerjük és ismertessük meg a mofetta gyógyhatását témával.
2010-07-21: Pénz, piac, vállalkozás - B. Kovács András:

Miért nem lett belőle énekes halott? (Magánosítás honi módra)

A lezárhatatlan történet
Nem maradt visszhang nélkül, amit a sepsiszentgyörgyi autóvillamossági gyár magánosításáról írtunk. Többen, köztük Fazakas Enyed György 1997 és 2004 közti volt motorgyár-igazgató hívta fel a figyelmünket arra, hogy Szecselevárosban ma is folyik a villanymotorgyártás, méghozzá nem kis sikerrel.