A német befektető Gelencére jön

2010. július 21., szerda, Közélet
Egy németországi, Dortmundban élő magánvállalkozó, aki 2006 óta Gormet Kft. néven Kolozsváron működtet nehézgépipari üzemet, tavaly Gelencén az önkormányzattól megvásárolt 15,4 hektár községi magánterületet.

Óriáskotrógép-alkatrészeket gyártó üzemet szándékszik építeni, a Csehországban felszámolt üzemeit tervezi ide telepíteni. Szakács Tibor polgármestertől megtudtuk: a német cég képviselőjével folytatott legutóbbi beszélgetés szerint a napokban hozzálátnak a terep előkészítéséhez és a terület bekerítéséhez, ami azt üzeni: a német befektető a válság ellenére nem mondott le a gelencei beruházásról. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-07-21: Közélet - :

Ismét áll a munka a gelencei tömbháznál

Gelence határában, a székely kapu közelében a baróti Windoors Kft. nem tudta befejezni a fiatal házasok számára épülő, tizenkét lakrészes tömbházat — az átadási határidő 2009.
2010-07-21: Magazin - Kisgyörgy Zoltán:

Szentiványi Gábor (Mementó)

Hatvan évvel ezelőtt, 1950. május 29-én hunyt el a nagyenyedi börtönben. Jogász, közgazdász volt, unitárius köri felügyelő gondnok, a kicsi magyar éra alatt Háromszék vármegye főispánja, a letűnt rezsim mártírja.