Takarítják a Debrent

2010. július 22., csütörtök, Közélet

Még idén nyáron elkezdik a Debren-patak medrének takarítását, a becslések szerint egymillió lej szükségeltetik, és ennek egy kisebb része a város tartalékalapjában rendelkezésre áll — mondta el Bálint József alpolgármester.

Sepsiszentgyörgy irányítói tegnap számba vették, hogy a nemrég árvízzel pusztító patak medrének kitisztítását nem lehet, nem szabad halogatni, s mivel ígéretet kaptak a Környezetvédelmi Minisztériumtól, hogy pótolják a hiányzó összeget, hamarosan meghirdetik a nyilvános versenytárgyalást a munkálatokra. Szakcégek jelentkezését várják a patak 2600 méteres medrének teljes kitisztítására. Bálint József becslése szerint körülbelül szeptemberben nekifoghatnak, és még a tél beállta előtt befejezhetik a medertakarítást. Kérik a lakók segítségét is, fogadják, támogassák a munkálatot végző cég alkalmazottjait.

Az alpolgármester azt is elmondta, a Debren patak felső folyásánál a házakat valóban nem kötötték még rá a városi csatornarendszerre, tavaly éppen emiatt halasztották a mederpucolást, előbb be akarták fejezni a kanalizálást. Az áradás során bebizonyosodott, tovább nem szabad várni, és bíznak benne, hogy jövő évben valamennyi ház csatornázása elkészül.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-07-22: Közélet - Hecser László:

Támogatnák a baróti kórházat

Az egészségügyi minisztérium célja nem a kórházak megszüntetése, hanem az önkormányzatokat felelősségvállalásra késztetni a közigazgatási területükön levő egészségügyi intézményekkel szemben, ezt pedig el is érték ― állítja Ágoston László, a baróti kórház igazgatója.
2010-07-22: Közélet - :

Karantén veszettség miatt

Mindkét torjai rókatetem esetében bebizonyosodott a veszettség gyanúja, és Kisborosnyón is előkerült egy veszett róka, így mindkét községben karantént rendelt el a Kovászna Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság — tudtuk meg a hivatal vezetőjétől, Sikó-Barabási Sándortól.