Karantén veszettség miatt

2010. július 22., csütörtök, Közélet

Mindkét torjai rókatetem esetében bebizonyosodott a veszettség gyanúja, és Kisborosnyón is előkerült egy veszett róka, így mindkét községben karantént rendelt el a Kovászna Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság — tudtuk meg a hivatal vezetőjétől, Sikó-Barabási Sándortól.

A karantén az említett települések húsevő háziállataira vonatkozik. Ha ezek az állatok nem kaptak veszettség elleni védőoltást, akkor el kell altatni őket, ellenkező esetben elegendő a 14 napos megfigyelés. Ugyanakkor az állatokkal dolgozó embereknek is kötelező az orvosi vizsgálaton való megjelenés és a védőoltás. (csinta)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-07-22: Közélet - Farkas Réka:

Takarítják a Debrent

Még idén nyáron elkezdik a Debren-patak medrének takarítását, a becslések szerint egymillió lej szükségeltetik, és ennek egy kisebb része a város tartalékalapjában rendelkezésre áll — mondta el Bálint József alpolgármester.
2010-07-22: Közélet - :

Klímaerdőt telepítenek

Bölönben a közbirtokosság és a református egyház, Középajtán pedig a közbirtokosság telepíthet két-két hektár ún. klímaerdőt a Corvinus Zrt. támogatásával — tudtuk meg Bartha Pál Csabától, a Civitas Egyesület pályázatfelelősétől.