Csányi Sándor, „a futballcár”

2010. július 22., csütörtök, Világfigyelő

A Wall Street Journal amerikai lapnak adott interjújában Csányi Sándor üzletember, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke szerint a legfontosabb, hogy a magyar labdarúgás végre kitörjön a középszerűségből, amihez elengedhetetlen, hogy alulról kezdjenek el építkezni.

Az amerikai gazdasági lap internetes kiadásának New Europe (Új Európa) blogja a magyar futball cárjának nevezi Csányit, aki tisztában van, hogy a rendszer átalakítása nem lesz mindenkinek kedvére való. ,,Nem számít, hány csatát kell megvívni a folyamat során. Az a lényeg, hogy a végén tiszta, átlátható állapotokat kapjunk a magyar futballban" — mondja az MLSZ-elnök. Ez az egyik feltétele annak, hogy a befektetők fantáziát lássanak a magyar futballban, illetve hogy a né­zők visszatérjenek a lelátóra. ,,Azoktól, akik csak élősködnek a magyar futballon — ez nagyjából a sportágban dolgozók fele — minden további nélkül meg fogunk válni" — jelentette ki Csányi.

A lap szerint a bankszektorban, valamint vállalkozásai révén a húsiparban (övé a Pick szegedi gyára) és a borászatban (a villányi Csányi pincészet) felmutatott sikerei elegendő garanciát jelentenek arra, hogy a kezében ,,a magyar futball is arannyá változzon".

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-07-22: Világfigyelő - :

Többé nem mentenek meg nagy cégeket (Barack Obama aláírta a pénzügyi szabályozási reform törvényét)

Megszületett a legfontosabb amerikai fogyasztóvédelmi lépésnek nevezett pénzügyi reform, amellyel a bankok profittermelési lehetőségeit megnyirbálva korlátozni fogják a kockázatos pénzügyi műveleteket.
2010-07-22: Világfigyelő - Csinta Samu:

Röviden

A NATO elvégzi a dolgát Afganisztánban
A NATO csak akkor vonul ki Afganisztánból, ha elvégezte a dolgát, és úgy ítéli meg, hogy szavatolt a térség biztonsága — hangoztatta tegnap Iszlámábádban Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára.