KerékpározásPénteken Háromszéken halad át a körverseny

2010. július 22., csütörtök, Sport

Ma 11 órakor Gyimesközéplokról rajtol a negyedik Székelyföld Kerékpáros Körverseny, amelynek második szakaszán Háromszékre látogat a kerekező karaván. Az idei versenyre tizennégy csapat nevezett be, a házigazda Tusnad Cycling Team, a Dinamo-Scorseze és az Olimpic Team Autoconstruct román alakulatok mellett további három ukrán, két-két bolgár és szerb, egy-egy magyar, szlovák, görög és német csapat bringásai állnak rajthoz.

A verseny programja: 1. szakasz (ma): Gyimesközéplok—Csíkszereda—Fenyéd—Libán-tető—Gyergyószentmiklós—Pongrácz-tető (157 km); 2. (háromszéki) szakasz (holnap): Tusnád—Nyergestető—Kézdivá­sárhely—Sepsiszentgyörgy—Kézdivásárhely—Nyergestető—Csíkszereda (183 km); 3. szakasz (szombat): Csíkszereda—Tekerőpatak—Gyergyó­csomafalva—Bucsin-tető—Székelyudvarhely—Csíkszereda (192 km); 4. szakasz (vasárnap): Csiba—Hargitafürdő (14 km/egyéni időfutam) és Csíkszereda (97 km/körpálya, amelyet 17-szer tesz meg a mezőny). A Kovászna megyei (2.) etap időbeosztása: 11 óra — rajt, Tusnád (0 km); 12.09 óra — Kézdivásárhely (46 km), 13.02 óra — Sepsiszentgyörgy (81 km); 14 óra — Kézdivásárhely (121 km); 15.30 — cél, Csíkszereda (183 km). Holnap, a körverseny második szakaszán a mezőnyre két alkalommal is vár hegymenés (Nyergestető), valamint három sprint (kettő Kézdivásárhelyen és egy Sepsiszentgyörgyön). A 4. Székelyföld Kerékpáros Körverseny díjkiosztó ünnepségét vasárnap este tartják a csíkszeredai Szabadság téren. A profik mellett a nem hivatásos sportolók is lehetőséget kapnak a versenyzésre, hiszen szombaton Sepsiszentgyörgyön, míg vasárnap Csíkszeredában kerül sor egy-egy amatőr kerékpárviadalra. A szombati nyertes a Háromszék Kupát, a vasárnapi a Csíki Kupát, míg a két versenyen legjobb összesített eredményt elérő a Székely Vándorkupát viheti haza.

Háromszék Kupa

Július 24-én egy napig a bicikliseké lesz Sepsiszentgyörgy központja, hiszen itt rendezik meg a Háromszék Kupa amatőr kerékpárversenyt. A viadal rajtja előreláthatólag 16 órakor lesz. A kerékpározást szeretné népszerűsíteni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, ezért vállalt szerepet a Háromszék Kupa megszervezésében, mely Székelyföld Kerékpáros Körversenyének része — tudtuk meg az esemény szervezőitől. A gyülekező és a start a Kriza János utcában a törvényszék előtt lesz, nevezni pedig a helyszínen lehet a verseny napján (minimum fél órával a kezdés előtt). A bringások egyéniben vagy 3—5 fős csapatokban jelentkezhetnek a Háromszék Kupára. A versenyen tizenegy kategóriában osztanak díjat. Az U14-es és 50 év fölött kategóriában 4,8 km-es, az U18-as és a 40—50 év közötti korosztályban 14,4 km-es távot kell megtenni, míg az open kategóriában induló versenyzőknek 28,8 km-t kell kerekezniük. A versenyzők biztonságának érdekében kötelező a sisak viselése.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-07-22: Sport - Áros Károly:

Rajtol az I. liga (Labdarúgás)

Órák kérdése csupán, és indul a nagy ringlispíl, a 93. román nemzeti bajnokság, mai hivatalos nevén az I. liga maratoni küzdelme.
2010-07-22: Sport - :

A tizedik helyen (Asztalitenisz)

Az ifjúsági és serdülő korosztályúak Isztambulban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságán a kézdivásárhelyi Dobolyi Aladár edzette és vezette román serdülőválogatott a 10. helyen fejezte be a 41 csapatos küzdelmet.