Az ügyészség megszüntette a bűnvádi eljárást

2010. július 23., péntek, Nyílttér

Lapunk 2008. július 8-i számában írtunk először arról, hogy Bandi Balázs, Csavar Károly Attila, Zonda Balázs kézdiszentkereszti és Boldizsár Béla bélafalvi lakos kérésére egy marosvásárhelyi írásszakértő megállapította: a négyüket lejárató plakátok szerzője Kosztándi Géza volt.

Az érintett már akkor azt nyilatkozta: semmi köze az ügyhöz, nem ő írta a plakátokat. Számtalan kihallgatás és íráspróba, illetve a hazugságdetektoros vizsgálat után a megyei rendőrség írásszakértői arra a következtetésre jutottak, hogy a plakátokat Pál Jenő, és nem Kosztándi Géza írta. Kosztándi ellen 2009. december 4-én a kézdivásárhelyi ügyészség beszüntette a bűnvádi eljárást, és felmentette a vád alól.

Ezek után Kosztándi Géza indított eljárást a négy érintett személy ellen, hamis vádaskodásért tízezer lejes erkölcsi kártérítést kérve. Simona Cismaşu ügyész a napokban közölte az érintettekkel: a rendőrség javaslatára az ügyészség megszüntette a bűnvádi eljárást a négy vádlott ellen, a 20 lejes eljárási költséget pedig az államkasszából fedezik.

A végzésben egy hamis állítás is szerepel, ugyanis a négy vádlott állítása szerint ők nem értesítették a Háromszéket a marosvásárhelyi írásszakértő megállapításáról, holott ez nem állja a helyét, lapunk éppen tőlük szerzett tudomást arról, hogy a grafológus milyen következtetésre jutott. És sajnos, tévedett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-07-23: Nyílttér - :

Utcát visz a víz (Mai levelünk)

A hatóságok figyelmét szeretném felhívni a sepsiszentgyörgyi Táncsics Mihály utca súlyos állapotára.
2010-07-23: Nyílttér - Puskás Attila:

Évfordulós számvetés

Hatvan év után találkoztunk megünneplendő tartós életben maradásunkat. Érthetőbben: a napokban tartották találkozójukat Kolozsváron azok az öregdiákok, akik 1950-ben az egykori 2-es számú fiúlíceumban (a volt Református Kollégiumban) végeztek, szám szerint a két osztályban 66-an.