Ítéletidő — tudósaink felett

2010. július 23., péntek, Nyílttér

A Természettől kapjuk a legnagyobb pofonokat a nemtörődömségért, a butaságért, a tudatlanságért cserébe. A szokatlanul kedvezőtlen időjárást bolygónk minden részén lehet tapasztalni árvizek és más természeti csapások formájában.

Ide vezetett többek közt az esztelen erdőirtás és környezetünk kíméletlen szennyezése. Nem értem, hogy bár a németek mintegy hetven éve már ,,szintetikus benzint" tudtak gyártani (elég bonyolult módon), ma híres tudósaink nem tudnak elbánni a legegyszerűbb vegyületekkel sem, hisz kényelmesebb azokat szemétnek nyilvánítani. Azok a ,,tudós" urak, akik megkövetelik, hogy megkülönböztető címük mellé tíz-húsz nyugdíjnyi fizetést kapjanak, nem tesznek környezetünk védelmére semmit! Legtöbbjük biztosan hiányzott azokról az órákról, amikor a periódusos táblázatot tanították, mert illene tudniuk, hogy a világmindenség csak abból a száz-egynéhány elemből és azok vegyületeiből tevődik össze, melyeknek változata milliárdos nagyságrendű!

Haszontalan anyag nincs, csak haszontalan ember!

Mert hogy is termelünk mi?

Beviszünk X kg nyersanyagot, amiből (30—40 százalék) Y kg késztermék lesz, de lesz G kg gáz halmazállapotú, F kg folyékony és SZ kg szilárd szennyező anyag. Ha csak a légnemű anyagokra tekintek, mint például a szén-monoxid, szén-dioxid stb., akkor még a vak is látja, hogy ezek nagyon könnyen bevihetőek a ,,szénhidrogének" igencsak népes családjába, bár ehhez egy kicsi tudás is kellene!

Egy igen találó vicc jutott eszembe: Annak idején Ceauşescu az Egyesült Államokba látogat, ahol ké­ri az ottani elnököt, adna két darab atombombát, hogy Románia is legyen ,,atomhatalom".

Semmi kifogás, csupán azt kérdezik, mit kapnak helyette.

— Hát én adok két mérnököt.

— Jó, de mi köze a mérnöknek az atombombához?

— Csupán annyi, hogy ha az a két atombomba felrobbanna, annyi kárt úgysem okozna, mint ez a két mérnök!

Tehát így állunk a tudománnyal, s ezért viseljük türelemmel a természet csapásait! Mély tiszteletem ,,tudósainknak"!

Demes Csaba, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-07-23: Nyílttér - Váry O. Péter:

Tűz után a Füzes utcában

A hír ennyi: kedd délután negyed hétkor értesítették a 112-es számon a katasztrófaelhárítókat, hogy tűz ütött ki egy Füzes utcai tömbházlakásban.
2010-07-23: Nyílttér - Sylvester Lajos:

Gólyáink afrikai útját követő kilyéni honvéd (Aalékok a Gyimes-völgyi zászlóalj kitöréséhez)

A labdarúgó-világbajnokság idején ismerkedtünk Dél-Afrikával, és éppen, mikor a vuvuzelák elhallgattak, megszólalt egy másik hang, Fazakas János egykori hazánkfiáé, aki valahol Johannesburg és Pretoria között él, címéül Potchefstroomi egyetemét jelölte meg.