BirkózásTöbbet vártunk

2010. július 26., hétfő, Sport

Három birkózónk vett részt a budapesti ifjúsági világbajnokságon: Ileana Dobrescu (44 kg), Mihaela Munteanu (51 kg) és Adina Popescu (72 kg).

Munteanu újdonsült Európa-bajnokként utazott ki Budapestre. Jogos volt az elvárásunk, mely szerint ha nem is aranyat, de legalább egy érmet szerez. Nos, Mihaela az első fordulóban még legyőzte az azeri Ahmadovitot, aztán a másodikban kikapott a mongol Davasuktól, és kiesett az érmekért menő csatározásból. Kellemes meglepetést okozott Dobrescu, aki, miután az első fordulóban erőnyerő volt, a másodikban kikapott az azeri Bagomedovától, de mert Bagomedova sikeresen folytatta útját a dobogó legmagasabb fokáig, a vigaszágon magával vitte versenyzőnket, aki ezt egy 5. hellyel hálálta meg. Dobrescu a bronzéremért menő küzdelemben a mongol Erdenesuktól kapott ki. A 72 kg-os súlycsoportban Alina Popescu az első fordulóban erőnyerő volt, aztán a másodikban egy dél-koreai ellenfél, Hang Han Bit várta a szőnyegen. A dél-koreai leány nyert, ami azt jelentette, hogy Adina helyezetlenül zárta a világbajnokságot. Mi pedig csalódottan. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-07-26: Sport - Tibodi Ferenc:

Háromszék Kupa (Kerékpározás)

Szombaton a 4. Székelyföld Kerékpáros Körverseny alkalmából amatőr kerékpárversenyt rendeztek Sepsiszentgyörgyön, amelyre 61-en neveztek be.
2010-07-26: Sport - :

Négy aranyérem (Úszás)

A sepsiszentgyörgyi Mátyás Andrea, aki a Brassói MSC-nek versenyez, négy aranyéremmel zárta a július 22—25. között Bukarestben lezajlott országos ifjúsági II-es nyári úszóverseny első három napját.